Hem / Inspiration / Dryck / Vin / Rysligt goda rosa bubblor

Rysligt goda rosa bubblor

Publicerad den

Festligt bland nyheterna i november är rosébubbel, goda viner som bjuder på budget och lyx. Glöm massor av sötma och sliskig upplevelse, numera är rosa bubblor trendigt, torrt och av god kvalitet. För er som inte vill lägga pengarna på champagne lanseras österrikiskt mousserande till modest pris. Å andra sidan ger vi högre betyg till den dyrare varianten. Om möjligheten ges, köp äkta vara från Frankrike!

Annons

Stift Klosterneuburg Sparkling Rosé

Österrike, 96067
85 kr, 750 ml

Ett friskt, torrt och rättframt rosébubbel, visserligen är vinet enkelt men rent och snyggt i sin helhet. Doften av godis, röda bär och tuttifrutti följs av riklig smak med rosor, röda vinbär, lime och grapefrukt som blir det till stram helhet. Ett vin som funkar till mycket, innan maten och till lättare rätter av grönt, fisk och kyckling. Toppen till de stora festligheterna!

Stift Klosterneuburg Sparkling Rosé

R & L Legras Grand Cru Brut Rosé

Frankrike, 99480
349 kr, 750 ml

Lyxig roséchampagne som bjuder rondör, rejäl koncentration och mustiga frukttoner, inslag av röda äpplen, jordgubbar, grapefrukt, krita och härliga bubblor blir till riklig upplevelse med lång eftersmak. Ge bort en flaska i present eller njut vinet till smakrika rätter av fisk, skaldjur men även ljust kött. En champagne som tål några års lagring.

R & L Legras Grand Cru Brut Rosé
Annons