Hem / Inspiration / Dryck / Alkoholfritt / Alkoholfri öl med mycket smak

Alkoholfri öl med mycket smak

Publicerad den

Det fiffiga med alkoholfri öl är att det nästan smakar lika mycket som annan öl. Genom vacuumdestillation ångas alkoholen bort utan att vatten och smakämnen går förlorade. Resultatet är ett allt större sortiment av god alkoholfri öl på Systembolaget. Öl som funkar alldeles utmärkt i matsammanhang. Text: Ulrika Karlsson och Camilla Settlin

Annons

Carlsberg Non-Alcoholic

Sverige, 1985
11.50 kr, 330 ml

Lättdrucket men med karaktär, här bjuds brödighet, färska örter, gräs och aromatiska toner från humlen. Syran är frisk och citrus präglar eftersmaken. Öl som funkar i de flesta sammanhang.

Carlsberg Non-Alcoholic

Nanny State

Skottland, 1947
14.90 kr, 330 ml

Systembolagets bästa alkoholfria öl, helt enkelt för att det smakar mycket och bjuder attityd. Den tydliga beskan pareras med pomerans, knäck och rejäl örtighet. Bitterheten mynnar ut i riklig koncentration och helheten är balanserad. Passar utmärkt till husman såsom sjömansbiff och kalops.

Nanny State

Staropramen Non-Alcoholic

Tjeckien, 1930
12.60 kr, 330 ml

Öl med söta inslag som därtill rymmer tydliga malttoner, citrus och torkade kryddor. Aromatiskt från humlen samsas med viss beska och söt eftersmak. Öl som passar många!

Staropramen Non-Alcoholic

Weihenstephaner Hefeweissbier Alkoholfrei

Tyskland, 1922
8 kr, 500 ml

Veteöl i fruktdriven tappning med lime, jäst och blommor i fokus. Den mjuka stilen är aromatisk och brödig med len eftersmak och frisk syra. Passar utmärkt till asiatiska kryddningar, gärna av det hetare slaget.

Weihenstephaner Hefeweissbier Alkoholfrei
Annons