Hem / Inspiration / Bakning / Karins franska sötsaker

Karins franska sötsaker

Publicerad den

Bjud på lyxigt, franskt sötebröd! Bloggaren Karin Högberg bjuder på en mustig chokladkaka, päronpaj och kryddbröd med en fantastisk plommonmarmelad. Perfekt till en brunch med extra allt.

Annons

Karin Högberg från det lilla fiskarsamhället Mollösund är en sann frankrikeälskare. Förutom att driva vintagebutiken vintagefromparis.se reser hon så ofta det bara går till Frankrike, och lagar självklart gärna en Boeuf Bourguignon eller bakar en fransk dessert när tillfälle ges.

På bloggen trattoria får läsarna följa Karins vardag, som präglas av recept och matinspiration. Som västkustbo lagar hon mycket skaldjur och fisk, gärna med smak av Medelhavet.

Vad är franska köket för dig?

– Fantastiska råvaror och långsam matlagning. Jag gillar franska mustiga grytor som Boeuf Bourguignon men även deras soppor gjorda på buljong som får kokas från grunden. Sedan är jag ju väldigt förtjust i franska efterrätter och bakelser, jag tar mängder med foton varje gång jag är i Paris och försöker återskapa de vackra små pajerna och macaronerna när jag kommer hem. Det är en utmaning!

Vad lagar du om du bjuder på fransk middag?

– Då blir det en härlig fisksoppa eller en gryta med massor av härliga örter som rosmarin, timjan och en rödvinssås. Till efterrätt en klassisk chokladmousse – något som går hem hos de flesta.

Annons