Hem / Recept / Tonic Water – Staffans Enkla Essens

Tonic Water – Staffans Enkla Essens

Betyg: 3.67 av 5
9 röster
1 tim
Medel
Annons

Gin & Tonic är en mycket uppskattad och läskande drink. Men måste man alltid köpa den där trista tonicen?

Nästan rätt? Visa liknande recept

Annons

Ingredienser

1 port

Brygden

 • 5 dl
  vatten
 • 25 g
  cinchonabark, (ca 0.5 dl)

Färdigställandet

 • 2 dl
  vatten
 • 300 g
  agavesirap, (eller ca 500g sockerlag)
 • 2 msk
  citronsyra
Annons

Gör så här

 1. 1. Tips! Blanda en Gin and Tonic: Min favorit är att fylla ett highballglas med is, hälla en fjärdedel fin Gin (Bombay Saphire, Hendrick's el dyl), en fjärdedel Tonic extrakt, och två fjärdedelar kolsyrat vatten. Lägg gärna i en serpentin limeskal i glaset. Måtten är ungefärliga och beroende på hur kompakt isen är i glaset.
 2. 2. Cinchonabark, eller Kinabark är en Peruansk bark som används till Indian Tonic pga sin höga Kinin-halt. Den går att få tag på via internet eller ifrån http://www.essencefabriken.se/ i Stockholm. De har tyvärr ingen postorder.
 3. 3. Brygd: Koka upp 5 dl vatten med Cinchonabarken. Häll upp i en glasburk och låt stå i kylskåp i tre dygn.
 4. 4. Färdigställande: Efter tre dagar sila blandningen genom en vanlig sil för att avlägsna alla bitar. Sila vätskan ytterligare ett par gånger genom ett finmaskigt nät typ ett återanvändningsbart kaffefilter. Avsluta med att sätta i ett vanligt kaffefilter och häll igenom en eller två gånger.
 5. 5. Häll över i en kastrull och värm. Tillsätt 2 dl vatten och citronsyra, och rör ner Agavesirapen (eller sockerlagen) sakta och låt den lösa upp sig ordentligt i vätskan.
 6. Fortsättning efter annonsen
 7. 6. Tappa sen upp på flaskor för vidare förvaring.
 8. 7. Detta är en ren cinchona-tonic, ganska rätt upp och ner. Den släpper igenom gin-smaken och passar bra med lite lime. Prova gärna mina andra tonicrecept här på Tasteline och låt mig få veta vad du tycker om dem.

Vad tyckte du om receptet?

Betyg: 3.67 av 5 (9 röster)

Frågor, tips och kommentarer

Fler recept med

Fler recept inom