Hem / Inspiration / Vardag / Frukostakuten
philadelphiasmörgås

Frukostakuten

Publicerad den

Frukosten är det viktigaste målet på dagen - men på morgonen är man ofta stressad och alltför trött för att duka upp en frukostbuffé. Som tur är behöver en god och näringsriktig frukost inte ta så lång tid. Här är några snabbtips!

Annons

Gröt i micron: Det tar ca 2 minuter att laga havregrynsgröt i en mikrovågsugn. Man slipper vakta kastrullen och kan göra annat under tiden. Stäng av efter halva tiden och rör lite med en sked. Och för dig som verkligen inte vill tillaga något till frukost, prova over night oats!

Medan gröten blir klar: En bra och snabb start på dagen stavas frukostmilkshake. Det är både snabbt och enkelt med en matberedare eller mixer. Färsk frukt och lite mättande havregryn (de står framme efter gröttillverkningen). Mixa med mjölk eller yoghurt. Testa smaksättare som kakao och kanel.

Är du ägg-typen? Tänk på att ägg inte måste kokas samma dag som de äts.

Fruktsallad: Gör en god fruktsallad dagen innan som du kan servera som den är i en skål eller till filen. Pling! Nu är mikrogröten klar.

Alternativ till gröten: Fil och flingor är alltid snabbt och gott till frukost. Blanda smakerna under veckan så blir det inte så ensidigt. Drickyoghurt finns i många spännande smaker och passar lika bra till frukost, del i lunchen och som mellanmål.

Tips:

Annons