Hem / Inspiration / Övrigt / Trendmat sommaren 2014

Trendmat sommaren 2014

Publicerad den

Våren och sommaren 2014 lät vi det bubbla i källaren - men inte av öljäst utan mjölksyra. Den lilla köksträdgården var ett måste, samt vegetariska godsaker på grillen. Det här var de starkaste mattrenderna 2014. Text: Linnea Swärd

Annons

GRÖNT PÅ GRILLEN

Svenskarnas nyfunna fäbless för växtrikets godsaker visade sig även när grillen åkte fram, och köttbitarna fick maka på sig till förmån för matiga champinjoner, majskolvar, aubergine, zucchini, paprika och andra gröna delikatesser.

Recept: Grilla grönt

SYRLIGT GOTT

Surkål, koreansk kimchi och andra syrade och picklade grönsaker är något som många svenskar redan njuter av, och sommaren 2014 syrades det för fullt i våra källare. Tips: Lassa på rejält med kimchi på grillad, kryddstark korv – en maffig variant av klassikern med surkål.

Prova att göra kimchi själv!

ODLA MATEN SJÄLV

Stadsodlingar, compact farming och drömmen om självförsörjning fick oss att vilja ha en egen liten täppa. Nu kunde man köpa miniplantor av de populäraste grönsakerna, så drömmen om egenodlat kunde besannas även på små balkonger eller i köksfönster!

Köksträdgård på liten yta

MINDRE SVINN

Vi blev allt mer medvetna om vad vi slängde, både för miljöns och för hemekonomins skull. Genomtänkt matlagning med färre ingredienser och bättre tillvaratagande på rester blev melodin på årets semester.

Annons