Hem / Inspiration / Övrigt / 3-rättersmeny med lågt GI
Avokadosoppa med sting
Foto: Jurek Holzer

3-rättersmeny med lågt GI

Publicerad den

Det här är en väldigt enkel festmeny med lågt GI som kanske passar en fredagskväll då man inte har så mycket tid att stå och fixa men ändå vill bjuda på tre rätter.

Annons

Jag älskar avokado. En perfekt mogen avokado smakar ljuvligt, mättar, ger ett fint tillskott av nyttigt fett och vitaminer, är god och funkar bra med chili som jag också gillar. Denna soppa är en len, het kombination av två favoriter.

Lammfärs och bulgur är en klassisk vinnare bland GI-vänner som dessutom är väldigt enkel att göra till många. Spenat innehåller vitaminer, mineraler, spårämnen, enzymer, flavonoider, klorofyll och fytokemikalier. Många av dessa ämnen förstörs vid upphettning så för att inte gå miste om dessa är det klokt att äta en del av de gröna grönsakerna råa exempelvis som spenaten i denna rätt.

Glöm importerade superfruits för tillfället. Vi har skogen full med superbär (och förhoppningsvis har du fryst in en del) som har ett väldigt högt antioxidantinnehåll av typen antocyaniner som anses skydda mot hjärt- och kärlsjukdomar.

Annons