Hem / Inspiration / Kändiskockar / Sébastien Boudet / Sébastiens franska husman

Sébastiens franska husman

Publicerad den

Bra mat kräver tid! Testa Sébastien Boudets fantastiska franska pärlor och ladda med en god bok, för den här maten kräver lite mer än den vanliga kvarten vi lägger på middagsbestyr. I gengäld får du fantastiska resultat, läckra nog att hamna på menyn hos vilken fransk topprestaurang som helst. Text: Linnea Swärd

Annons

När fransmannen Sébastien Boudet grundade det lilla bageriet Petite France på Kungsholmen dröjde det inte länge innan både horder av kunder och bemärkelserna trillade in. Med riktiga råvaror och kärlek för sina surdegsbröd och bakverk gjorde Sébastien stor succé.

Nu har den franske bagaren gått vidare och koncentrerar sig på att utbilda svenska bagare och konditorer i hur man bakar utan strunt och tillsatser. Och med hjälp av hans kokbok Den franske bagaren kommer man en bra bit på vägen även som hemmakock.

Den franske bagaren är fylld av matinspiration, historier från Sébastiens liv och recept på mat, bröd och sötsaker.

Vi har valt ut tre riktiga klassiker som verkligen belyser vikten att låta god mat ta god tid på sig. Räds inte tillagningstiden (den confiterade ankan tar 5 dagar att tillaga!) utan se det som ett tillfälle att få smaka på äkta, fransk matkultur då den är som bäst. Vi lovar att det är värt besväret. Pajen kräver 2 dagar, och de rara små bakverken choquetter är riktig snabbmat i sammanhanget – du fixar dem under ett par timmar.

”Den franske bagaren” ges ut av Bonnier fakta.

Den franske bagaren, bokomslag, Sébastien Boudet
Annons