Hem / Inspiration / Kändiskockar / Jamie Oliver / På 30 minuter med Jamie
Ugnsbakad kyckling
Foto David Loftus

På 30 minuter med Jamie

Publicerad den

Tidsangivelserna på recept är ofta tidsoptimistiska. I nya boken Middag på 30 minuter ger Jamie Oliver recept på rätter som om man följer anvisningarna ska hålla tiden. På en halvtimme får han till kyckling och potatis med spenat, toppat av en jordgubbsdessert.

Annons

Hela menyn går att laga på 30 minuter, lovar Jamie Oliver, om man följer hans anvisningar till punkt och pricka. Här följer ett förenklat körschema. Det fullständiga körschemat finns på svd.se

1.Ta fram alla ingredienser och all utrustning. Fyll och sätt på vattenkokaren. Ställ en medelstor kastrull på medelstark värme, en stor stekpanna på hög värme och en stor låg kastrull på medelvärme. Sätt på grillen. Tvätta och koka potatisen.

2.Förbered spenatstuvningen fram tills spenaten ska tillsättas. Krydda och stek kycklingen. Lägg i spenaten i kastrullen med salladslök. Lägg över kyckling och kryddor i en ugnsfast form och sätt in under grillen.

3.Lägg över potatis och kryddor i stekpannan, tryck till och låt dem få färg. Gör om flera gånger tills maten är klar. Gör färdigt spenaten.

4.Gör jordgubbsslushen.

5.Till servering: Ställ fram slushen på bordet. Ta ut formen med kyckling från grillen. Kolla att filéerna är genomstekta och duka sedan fram dem tillsammans med kastrullen med spenat. Häll över potatisen på ett uppläggningsfat, ställ fram på bordet och hugg in.

Annons