Hem / Inspiration / Hälsa / Hälsotips / Juices, smoothies & sunshine foods

Juices, smoothies & sunshine foods

Publicerad den

Maria Wirén, kvinnan bakom Naked Juicebar har samlat sina hälsosamma favoritrecept i den nya kokboken Juices, smoothies&sunshine foods.

Annons

Vad hoppas du åstadkomma med din bok?

-Jag vill skapa tankar kring att hälsa kan vara lekfullt, levande och färgrikt. Inte asketiska dieter och hårda regler utan frihet och ett stort JA till kroppens längtan efter olika smaker, konsistenser och matupplevelser.

Vilken sorts mat hamnar på middagsbordet hemma hos dig en vanlig kväll?

-En familjefavorit är min viltlöksfrästa tofu som blandas med quinoa, svarta oliver och stekt zucchini. Till det har vi blomkål som koks i sojagrädde. Men annars är vi ganska vanliga, fiskpinnar med potatis och gräddfil står också högt i kurs.

Vad bjuder du på till fest?

-Jag gillar att överraska med brytningar av sött och salt, som en ljummen sallad med halloumi, mango och koriander till lättgrillad lax. Men helt ärligt… jag är dålig på att ha någon stående rätt, jag mixtrar friskt och det är sällan repetition på invanda recept. På gott och ont.

Vad är hälsovinsterna med att äta den typ av recept som finns i din bok?

-Den första hälsovinsten om man läser texterna är ett JA till kroppen, inga regler och dieter. Nästa hälsovinst är att kroppen bjuds på ett smörgåsbord av vitaminer, mineraler och antioxidanter. Den tredje hälsovinsten är att de flesta recepten är skapade med råvaror som hjälper till att hålla blodsockret i balans.

Annons