Hem / Inspiration / Hälsa / Hälsotips / Indisk trerätters

Indisk trerätters

Publicerad den

Indisk mat är kanske inte det första man förknippar med smaltmat eller fest. Men här får du en riktigt hälsosam och kryddig trerättersmiddag och tips på hur man äter nyttigt på indiskt vis.

Annons

Förrätten är löjligt nyttig. Här har vi aubergine vars mörka skal är proppfyllt med cancermotverkande antioxidanter. Spenat är järnrikt. Gröna grönsaker skall vi gärna försöka få i oss eftersom de innehåller ämnen som skyddar våra celler. Vitlök i mängder passar också extra bra i förkylningstider. Som om detta inte vore nog innehåller förrätten även kikärter som är fulla med fibrer och en bra proteinkälla.

Den kryddiga varmrätten med kyckling innehåller också aubergine. Här hittar vi också linser och en mängd heta kryddor som sätter fart på förbränningen. Kanel ingår i både för och huvudrätt och kan ha en positiv inverkan på blodsockret som hålls på en lägre och jämnare nivå. Hoppa över naanbröd, det höjer blodsockret rätt kraftigt och tillför inget viktigt.

Efter alla kryddor passar det utmärkt med en svalkande indisk yoghurtdessert. Mandel och kardemumma ger fin smak och även om det ingår florsocker i desserten så är det här en riktigt nyttig och sval avslutning på en het middag.

Annons