Hem / Inspiration / Hälsa / Detox / Tastelines cleanse-program

Tastelines cleanse-program

Publicerad den

Vårt Cleanse-program är en riktig kickstart och boost för både kropp och knopp! Ibland kan man behöva en nystart och då kan en cleanse vara en hjälp på traven. Vår kock Mari Bergman har skapat en massa härliga recept för en cleanse.

Annons

Hur ser Cleanseprogrammet ut?

Vi har satt ihop ett helt program med tips, pepp och härliga recept för en hel vecka som ger dig inspiration och en knuff på vägen till en hälsosammare livsstil. Recepten i programmet är baserade på rawfood med härliga grönsaker, frukter, nötter, frön, renande juicer, teer och många nya spännande produkter.

Vad är nu rawfood kanske du undrar? Jo, rawfood är råvaror som inte har hettats upp till mer än 42-47 grader C. Vilket innebär att man optimerar intaget av alla vitaminer, mineraler och goda fettsyror som i sin tur boostar kroppen med ny energi. Det finns flera fördelar med att genomgå en cleanse och målet med vårt program är att du ska känna dig friskare, piggare, gladare och lättare i kroppen efter din cleansevecka.

Varför skall man göra en cleanse?

Att undvika processad mat, socker, alkohol, koffein och tobak som påverkar kroppen negativt gör gott för både kropp och knopp. Ta en person som är van att äta relativt onyttigt och äter mycket färdigmat, snabbmat, snacks, sötsaker och dricker läsk, kaffe och alkohol.

Vad händer när en personen kör vårt Cleanseprogram?

Självklart så är det en stor omställning för den här personen att byta kostvanor. Till en början kommer han/hon troligtvis att känna av den ändring av kosten som ett Cleanseprogram innebär. Är man exempelvis van vid mat med snabba kolhydrater och koffeinkickar kan kosten utan dessa socker- och koffeinkickar märkas av.  Men efter 4-5 dagar så kommer han/hon med största sannolikhet att känna sig både piggare och starkare i kroppen. Det bästa med den här cleansen är att det är så goda och inspirerande recept, härliga mellanmål och teer så man behöver inte känna att man går på någon svältdiet inte.

Hur ofta kan man köra ett cleanseprogram?

Jag skulle säga att det är bra att göra en cleanse 3-4 ggr om året.

Annons