Hem / Inspiration / Fest / Hemmakockarna avslöjar sina hemliga matlaster

Hemmakockarna avslöjar sina hemliga matlaster

Publicerad den

Hösten 2008 kammade de hem vinsten i Årets Hemmakock med sin enkla med goda Stockholmschili. Nu gästar matbloggarna Anne Skoogh, Dagmar Thylander och Lena Scott åter Tasteline för att laga till en ”vårig och trevlig tjejmiddag med anledning av internationella kvinnodagen”. Text: Petra Månström Foto: Katja Kristoferson

Annons

– Vi ville inte göra något jättetjejigt som fisk, räksallad eller annat bantningstema. En blodig biff känns lite manligare och dessutom lider många tjejer av järnbrist och mår bara bra av lite kött, säger Anne.

– Men istället för pommes frites blev det en sallad till, säger Lena. Välkomstdrinken är en martini med granatäpple, en frukt som blivit väldigt trendig framför allt i England på grund av tv-kocken Nigella, berättar Anne.

5 snabba till hemmakocksvinnarna Lyssnar på när ni lagar mat?

Lena: Radio, gärna P3 eller Mix Megapol. Anne: Jag lyssnar inte på musik när jag lagar mat. Dagmar: Oftast blir det vardagsradio, men när jag gör storkok lyssnar jag alltid på Dean Martins Greatest hits – då känner man sig som en riktig husmor, haha.

Om jag får 2 000 kr att lägga på mat:

Anne, Dagmar och Lena: Då skulle vi spendera dem hos Mathias Dahlgren på Grand Hôtel. Om vi ska laga maten hemma blir det väl kobebiff.

I största hemlighet äter jag:

Anne: Min största last är amerikansk macaroni and cheese från Kraft, det skulle jag kunna leva på resten av livet. För att jag inte ska bli utan skickar folk macaroni and cheese till mig hela tiden, nu senast fick jag ett paket från Australien. Lena: Min hemliga last är den något udda kombon långfil, frost flakes och falukorv. Hela min familj äter det och älskar det. Dagmar: Hur ska jag kunna toppa de andras roliga svar? Vet inte om jag har någon hemlig last mer än att jag gärna skippar varmrätten och går direkt på efterrätten.

Finns alltid i kylen hemma:

Dagmar: Dijonsenap och bacon. Anne: Leverpastej. Lena: Kattmat och pesto.

Något jag skulle kunna äta varje dag:

Dagmar, Anne och Lena: Vi har alla en ovanlig fetisch för bacon, vi ser den som en krydda . Dock har vi ännu inte lyckats föra en hel meny med bacon…

Annons