Hem / Inspiration / Dryck / Vin / Vin runt hundralappen

Vin runt hundralappen

Publicerad den

Goda bubblor, lyxigt rött, citrusfriskt vitt och läckert portvin - fynda gott vin för en hundralapp! Experterna utser månadens köptips. Text: Ulrika Karlsson och Camilla Settlin

Annons

Mousserande

Graham Beck Brut Chardonnay Pinot Noir
Sydafrika, 7639
159 kr, 750 ml

Stämningshöjande bubbel är alltid välkommet! Komplext och smakrikt i stilen, passar utmärkt att servera till fisk och skaldjur, likväl som att skåla i vid alla möjliga festligheter. Karaktären bjuder mängder av nybakt bröd, gula äpplen och grapefrukt i doft och smak.

Graham Beck Brut Chardonnay Pinot Noir

Vitt

2017 Vicar’s Choice Sauvignon Blanc
Nya Zeeland, 12000
99 kr, 750 ml

Superläcker fräschör fylld med nyanser av krusbär, svartvinbärsblad, nässlor och citrus i mängder. Koncentration, balans och pris är på plats. Gott som aperitif när gästerna kommer, eller till rätter med getost eller fetaost som huvudinslag.

2012 Vicar’s Choice Sauvignon Blanc

Rött

2017 Château Pech-Latt
Frankrike, 2233
119 kr, 750 ml

Mycket gott och mycket användbart! Sydfranskt rött av druvorna carignan, grenache, syrah och mourvèdre passar utmärkt till rätter av både ljust och mörkt kött. Här bjuds riklig frukt, örter och lätt fatighet, allt med bra struktur och balans.

2011 Château Pech-Latt

Sött och starkt

Krohn Heritage Fine Tawny Port
Portugal, 8026
115 kr, 375 ml

Läckert portvin med riklig koncentration av torkade fikon, nougat, knäck, nötter och läder. Perfekt till rikliga desserter med nötter, torkad frukt och choklad, likväl som blåmögelostar. Stilen tawny är traditionellt ett portvin från flera årgångar, som genom längre fatlagring antagit en tegelröd (tawny) färg, gjort bland annat av druvorna touriga nacional, tinta barroca, tinta roriz.

Krohn Heritage Fine Tawny Port
Annons