Hem / Inspiration / Dryck / Vin / Rätt dryck till pizzafesten
Pizza med parmaskinka

Rätt dryck till pizzafesten

Publicerad den

Pizzafest är lätt att fixa. Bjud hem vänner och bekanta, beställ dina favoritpizzor direkt från någon erkänd pizzeria eller så gör ni pizzorna från grunden tillsammans hemma i köket, vilket egentligen är så mycket trevligare. En lite smidigare väg att gå är att beställa goda ”Margherita-pizzor” från duktig pizzabagare som du sedan toppar med allehanda godsaker som salami, lufttorkad skinka, skaldjur, kallrökt lax, oliver, mer mozzarella, marinerade soltorkade tomater, pesto eller vad som nu önskas. Mums! I dryckesväg är de passande alternativen många; vitt, rosé, rött eller öl … vi tipsar om goda köp. Text: Ulrika Karlsson och Camilla Settlin

Annons

Drycker från Systembolaget

Vitt

2017 Rawson’s Retreat Semillon Chardonnay

Australien, 6941
79 kr, 750 ml

Budgetvin som håller måttet med råge, den publikfriande stilen kantas av honungsmelon, gul fruktighet och trevlig syra. Vi dricker det gärna till pizzan med extra mycket grönsaker, mozzarella och lax.

2012 Penfolds Rawson's Retreat Semillon Chardonnay

Rosé

2017 Les Lauzeraies Tavel

Frankrike, 2724
119 kr, 750 ml

Läskande rosé från Rhônedalen sitter fint till pizzan toppad med mozzarella, lufttorkad skinka och oliver. Vinet är torrt med uppfriskande syra där toner av körsbär, hallon och vinbär påminner i doft och smak.

2012 Les Lauzeraies Tavel

Rött

2017 Tajano Rosso Piceno

Italien, 6090
89 kr, 750 ml

Ekologiskt rött från italienska östkusten matchar smakrika varianter av pizzor, gärna med kött. Vinet bjuder god koncentration fylld av både mörka och röda bär i kombination med viss strävhet och pigg syra.

Öl

Brooklyn East India Pale Ale

USA, 1688
23.90 kr, 6.9%, 355 ml

Fruktigt, nyanserat och inbjudande öl i ljus bärnstensfärg. Helheten är maltig, kryddig och lättdrucken med toner av aprikos och sirapslimpa där beskan dyker upp i avslutningen. Perfekt till pizza med skinka, kött och annat gott.

Brooklyn East India Pale Ale
Annons