Hem / Inspiration / Dryck / Vin / Nyårsbubbeltips

Nyårsbubbeltips

Publicerad den

Tiden rullar på, det är dags att tänka tillbaka på året som varit och allt vi fått ta del av innan glasen fylls med goda bubblor för att skåla in året och dess äventyr. Köp någon eller några av dessa fina viner så är nyårfesten räddad. Gott nytt år!

Annons

Mousserande

Pongrácz Brut, Sydafrika
7628, 125 kr, 750 ml

Finfin flaska med gott innehåll höjer stämningen på nyårsafton. Vinet är gjort av pinot noir och chardonnay och bjuder pigg syra, viss brödighet, nougat och god frukt i stil med päron, plommon och citrus.

Pongrácz Brut

2017 Rotari Brut Riserva, Italien
7567, 129 kr, 750 ml

Fynd utan tvekan, alltid välgjort och inbjudande efter närmare tre års lagring i källaren innan försäljning. Perfekt till nyår och då allra helst med magnumflaskan som kostar 199 kr. Nyanserade krutrökiga toner av bröd, citrusfrukt och gula äpplen förgyller tillvaron.

2010 Rotari Brut Riserva

Louis Bouillot Crémant de Bourgogne Rosé Brut, Frankrike
7781, 139 kr, 750 ml

Rosa bubblor sätter guldkant på nyårsfesten. Här gjort av pinot noir och gamay till ett mycket inbjudande vin med aromatisk doft och smak som fylls av eleganta, friska inslag av blommor, citrus och röda vinbär. Bra köp!

Louis Bouillot Crémant de Bourgogne Rosé Brut

Champagne

Deutz Brut Classic, Frankrike
7487, 479 kr, 750 ml

Så god champagne! Druvblandningen av pinot noir, pinot meunier och chardonnay imponerar med elegans, fräschör och nyansrikedom i mineralrik stil. Äpplen, grapefrukt, krita och pigg syra ger vinet struktur och härlig balans.

2015 Pol Roger Blanc de Blancs, Frankrike
88285, 759 kr, 750 ml

Sätt guldkant på nyårsafton med en intressant och personlig årgångschampagne. Här i nyanserad stil där toner av rostat bröd, nougat, bokna äpplen och mineral gör ett riktigt gott intryck. Toppen till meny av fisk, skaldjur och grönt.

2004 Pol Roger Blanc de Blancs

Bollinger Rosé, Frankrike
7755, 669 kr, 750 ml

Gör vem som helst lycklig på nyårsafton! Så läcker roséchampagne i stram, frisk stil med ljuva inslag av hallon, lime, rosor och mineral som mynnar ut i nyanserad eftersmak. Mer än gärna till delikata fisk- och skaldjursrätter.

Bollinger Rosé

Mer inspiration inför nyår

Annons