Hem / Inspiration / Dryck / Vin / Gott under 80 kr

Gott under 80 kr

Publicerad den

Vi har kikat på vardagsvinerna, gott under 80 kronor och viner som lirar med mycket. Vårt råd är att ”släppa taget” om flaskorna under 60 kronor, lägg på en tia och få mycket mer för pengarna, kvalitén är bättre och upplevelsen större. Friskt vitt till bersån, smakrikt rött till grillen och rosé som gott i picknickkorgen, här kommer användbara viner som inte kostar skjortan.

Annons

Rött vin

2017 Cigarra Shiraz Tinta Barocca

Portugal, 2565
69 kr, 750 ml

Dovt och murrigt med sötmogen fruktighet, doft och smak påminner om charkuterier med rökta inslag. Blå plommon, tobak och lakrits blir till ett vin som funkar allra bäst med mat. Prova till charkbrickan med kryddiga korvar, mums!

2011 Cigarra Shiraz Tinta Barocca

Vitt vin

2018 De Bortoli Gewürztraminer Riesling

Australien, 6403
79 kr, 750 ml

Mmm, gott och välgjort från ”down under”, producenten De Bortoli lyckas göra enkelt till gott, denna gång i insmickrande tappning med gul frukt, vaxiga inslag och en hel del blommor. Syran är rundad men helheten upplevs frisk och genomläcker. Gott till rätter med asiatisk kryddning!

2012 De Bortoli Gewürztraminer Riesling

Rosévin

2019 Errazuriz Cabernet Sauvignon Rosé

Chile, 2970
48 kr, 375 ml

Gott och yppigt i stilen, därtill riktigt matvänligt. De rödbäriga inslagen domineras av vinbär, lingon och jordgubbar med färska örter i eftersmaken. Lime och friska syror bidrar till spänstig helhet. Lirar med mycket, rätter med skaldjur, fräscha sallader och kryddigt av kyckling är gott i kombination.

2012 Errazuriz Cabernet Sauvignon Rosé
Annons