Hem / Inspiration / Dryck / Starka drycker / Snaps hör sommaren till!

Snaps hör sommaren till!

Publicerad den

Snaps är kulturarv, en tradition som bevaras bäst genom att vid högtidliga tillfällen servera den väl kyld som måltidsdryck. Systembolaget erbjuder många gamla trotjänare, välgjorda snapsar som levererar kvalitet och trygghet. Men också nytt med innovativa kryddningar, snaps framställd genom småskaligt hantverk. Allra bäst passar snapsen de svenska smakerna med syrligt och sött bland ingredienserna.

Annons

Mathias Dahlgren, Sverige

49, 155 kr, 350 ml, 40 %

Härlig sommarsnaps med smak av nyslaget gräs, dill, aningen kummin och körvel. Citrus bidrar med fräschör och upplevelsen är finstämd och i balans. Till sommarsillen, gärna med örter i inläggningen. Ekologiskt är ett plus!

Mathias Dahlgren

Nils Oscar Aquavit, Sverige

31322, 245 kr, 500 ml, 40 %

Småskalig tillverkning gör att snapsen finns i fåtalet butiker, men går att beställa i samtliga. Vårt tips är: Köp! Vi gillar den balanserade stilen av citronskal, kummin, färsk dill och dragon. Elegant och kryddig!

Nils Oscar Aquavit

O.P. Anderson Aquavit, Sverige

42, 269 kr, 700 ml, 40 %

Gammal trotjänare som är ett måste i midsommar. De läckra tonerna av kummin, dill och fänkål samsas med aningen nougat och lakritsrot. Perfekt till sillar, färsk potatis och löjrom på midsommarbuffén.

O.P. Anderson Aquavit

Piratens Besk, Sverige

254, 229 kr, 700 ml, 32 %

Skånsk snaps som bjuder stor fräschör och riklig koncentration. Den här dricker vi väl kyld till smörgåsbordets alla smårätter, gärna kallskuret och sill. Toner av lime, klöver och gröna äpplen dominerar.

Skåne Akvavit

84, 239 kr, 700 ml, 38 %

Ingen sommar utan Skåne i glaset, denna trotjänare är bäst när det gäller. Balanserad och stilsäker med fänkål och kummin i fokus. En liten bitterhet smyger sig in i eftersmaken. Passar till sillarna med smak av kummin och fänkål!

Hallands Fläder

7, 145 kr, 350 ml, 38 %

Hör sommaren till, denna blommiga och finstämda snaps passar många. Tydliga toner av fläderblom, vita vinbär och kummin blir till fräsch helhet. Till de friskare sillarna men även färska kräftor passar perfekt.

Annons