Hem / Inspiration / Dryck / Öl / Sommarnyheter på ölhyllan

Sommarnyheter på ölhyllan

Publicerad den

Öl passar fantastiskt bra till grillad mat, och grillat äter vi svenskar massor av i sommar! Här delar vi med oss av härliga ölsorter som finns i systembolagets sortiment. I övrigt finns ju mycket gott att sippa på såhär i sommartider, några av våra favoriter kommer längre ner i listan.

Annons

2018 Bière Nouvelle, Frankrike

11855 77.60 kr, 8 %, 750 ml

Fyndstämplad tillfällig nyhet i juni, kul med udda öl från Frankrike! Karaktären bjuder läcker sötsyrlig känsla med toner av citrusfrukt, örter och honung, markerad beska i avslutningen. Gärna till kyckling.

Bière Nouvelle, Frankrike

Lagunitas Maximus IPA, USA

11911, 26.90 kr, 8.2 %, 355 ml

Maximus är fruktig, maltig och rejäl med toner av sirapslimpa och aprikos i smaken med markerad beska. Gärna till grillade korvar med surkål eller coleslaw och rostad potatis som tillbehör.

Lagunitas Maximus IPA, USA

Paulaner Hefe-Weissbier, Tyskland

1557, 23.90 kr, 5.5 %, 500 ml

Veteöl dricker vi gärna till fisk och grönsaker. Ölen är som bekant snäll i beskan och bjuder en friskare känsla än många andra ölsorter. Doft och smak är fyllda av aprikos, citrusfrukter och malt om vartannat.

Paulaner Hefe-Weissbier, Tyskland

Hoegaarden Wit-Blanche, Belgien

1563, 16.90 kr, 4.9 %, 330 ml

Läskande gott till räkmackan. Veteöl med pigg syra som bjuder mängder av persika och nektarin, därtill citrus och färska örter i doft och smak. Tydlig jästfällning gör drycken grumlig.

Hoegaarden Wit-Blanche, Belgien
Annons