Hem / Inspiration / Dryck / Alkoholfritt / Storsatsning på alkoholfritt

Storsatsning på alkoholfritt

Publicerad den

Alkoholfritt klingar trist och menlöst men inte längre. Systembolaget storsatsar på de alkoholfria alternativen och utbudet har genomgått mirakulös förbättring, numera finns det mesta av frukt och bär representerat. Några öl slinker också med och de funkar alldeles utmärkt till grillat och smakrikt. Servera samtliga drycker riktigt svala för uppfriskande och spänstig upplevelse. Text: Ulrika Karlsson och Camilla Settlin

Annons

P.Lex Pure

Italien, 1971
61 kr, 750 ml

Aromatiserad druvmust smakar gott till lättare rätter av fisk och skaldjur. Eller till grönt, den insmickrande upplevelsen bjuder exotiska frukter och lime därtill märkbar sötma. Serveras väl kyld!

P.Lex Pure

Periquita Rosé Alcohol Free

Portugal, 1931
49 kr, 750 ml

Volymproducent som även lyckas bland roséviner, denna gång utan alkohol och med pärlande fräschör som rymmer hallon, jordgubbar och färska örter. Klarar den lättare sommarmaten.

Periquita Rosé Alcohol Free

Carlsberg Non-Alcoholic

1985
11.50 kr, 330 ml

Enkel och rättfram därtill en riktig törstsläckare, vi gillar stilen av lättsam brödighet, malt och nyklippt gräs. Ett lämpligt alternativ till husmanskost av alla dess slag.

Carlsberg Non-Alcoholic

Nanny State

Storbritannien, 1947
14.90 kr, 330 ml

Öl med attityd, alkoholfritt som bjuder på tydlig beska, en hel del pomerans och därtill persika och honung. Gott till grillat, gärna nöt eller lamm med smakrika tillbehör.

Nanny State
Annons