Hem / Inspiration / Bakning / No bake med Camilla Hamid
Foto: Ulrika Pousette

No bake med Camilla Hamid

Publicerad den

Kladdkakor, mjuka kakor och fondanter, tänker man lite utanför ramarna så går de flesta bakverk att baka utan ugn! I sin kokbok “Baka utan ugn” (Bonnier Fakta) bjuder Camilla Hamid på inspiration och underbara recept för dig som vill baka utan ugn. I boken hittar du recept på spröda småpajer, vackra tårtor och läckra bakelser - där du slipper oroa dig för om ugnen ska baka ojämnt. Text: Kerstin Eriksson

Annons

Det låter kanske som en dröm, men det är sant – du kan baka utan ugn! Camilla Hamid upptäckte tidigt hur enkelt det är att baka utan ugn, och är idag en hängiven ”no bake”-bakare.

I hennes bok “Baka utan ugn” (Bonnier Fakta) hittar du recept på allt från läckra tårtor till rulltårtor och härliga desserter. Här delar Camilla med sig av tre recept ur boken!

no bake camilla hamid

1. Vad innebär “No bake”?

No bake betyder att man snabbt och enkelt slänger ihop drömgoda bakverk i en kastrull, bunke eller matberedare som är redo att avnjutas efter en kortare skönhetssömn i kylskåpet eller frysen och där en spis- eller kokplatta är enda värmekällan. Minimal ansträngning och maximal njutning för både ögon och smaklökar!

2. Vad har du alltid hemma för att snabbt kunna slänga ihop en efterrätt eller ett bakverk?

Smör, grädde, strösocker, färskost, kakao, choklad, kexsorter av olika slag och kondenserad/karamelliserad mjölk.

3. Sist men inte minst, har du ett supertips för hemmabagaren – något alla borde veta eller testa?

Våga! Våga baka och våga misslyckas och låt inte misslyckanden få dig att tappa suget för att fortsätta baka utan istället se varje tillfälle som en lärdom inför nästa baktillfälle.

Annons