dryck till bröllop
Artikel

Välkomstdryck på bröllop!

Välkommen till bröllop! Den ljuva bröllopsdagen ska bli den perfekta på alla sätt och vis. Såklart! Men vad bjuder man då gästerna på vid välkomstminglet? Mousserande vin är en stämningshöjare av rang, helt klart svårslagen även om ett friskt vitt eller rosé kan få ta plats. Gott i glaset är det viktigaste. Var försiktig i hanteringen av de mousserande vinerna med tanke på dess inre tryck och fina bubblor. Se även till att temperaturen på vinerna hålls intakt genom minglet. Höga glas på fot sätter den extra festkänslan på plats. Skål!

Rickard Juhlin Blanc de Blancs Non-Alcoholic Sparkling Wine, Frankrike, 1979, 89 kr, 750 ml

Alkoholfritt bubbel signerat champagnevärldens frontfigur Rickard Juhlin. Bästa köp i sin kategori som visar rena, fina äppletoner och frisk syra i välgjord tappning, toppen att skåla i för den som avstår alkohol. Gjort av druvan chardonnay.

El Miracle Cava Brut, Spanien, 7700, 69 kr, 750 ml

El miracle cava brut

Trevlig cava gjord av druvorna macabeo och chardonnay passar fint till den stora bröllopsfesten. Vinet är torrt och friskt med toner av citrusfrukt och gröna äpplen i första hand. Enkelt och aptitretande!

2011 Rotari Brut Riserva, Italien, 7567, 109 kr, 750 ml

Rotary brut riserva

Bästa köp bland de mousserande vinerna. Alltid välgjort och inbjudande efter flera års lagring i källaren innan försäljning. Nyanserade krutrökiga toner av bröd, citrusfrukt och gula äpplen sätter stämning på minglet. Ännu roligare att servera ur magnumflaska, 219 kr.

Boschendal Brut Pinot Noir Chardonnay, Sydafrika, 7889, 99 kr, 750 ml

Boschendal brut

Riktigt gott bubbel från varmare breddgrader. I sin helhet läckert och läskande i fruktig stil där toner av gula äpplen, päron och aprikos dominerar tillsammans med lätt brödighet. Grapefruktbitterhet ger extra dimension.

2008 Palmer & Co Millésime Brut, Frankrike, 7867, 299 kr, 750 ml

Palmer

Fyndstämplad champagne! Årgångsbetecknad och dessutom till mycket förmånligt pris. Här bjuds eleganta toner av krita, mineral, gula äpplen, citrus och rostad brioche. Finns i magnumbutelj.

Deutz Brut Classic, Frankrike, 7487, 385 kr, 750 ml

Deutz

Druvblandad champagne som ger känslan av lyx och flärd som hör ett bröllop till! Fantastiskt god att sippa på med sin rena, eleganta och strama helhet där rikliga toner av citrus, mjölkchoklad, päron, passionsfrukt, mineral och brödighet samsas på bästa sätt.

 

2014 Château du Cléray Muscadet Sèvre et Maine sur Lie, Frankrike, 2185, 74 kr, 750 ml

Ch de cleray

Aptitretande vitt till den som inte gillar bubblor. Klassiskt och gott med karaktär av färska örter, mandarin, ostronskal och mineraler, därtill med ultrafrisk syra.

2015 Mulderbosch Rosé, Sydafrika, 6077, 82 kr, 750 ml

Mulderbosch

Rosé är trevligt som välkomstdryck om man vill frångå det traditionella bubblet. Denna är publikfriande med frisk, fruktig framtoning och god balans. Bigarråer, hallon och svarta vinbär blandas med grapefrukt och lakrits. Druvan är cabernet sauvignon.