Hem / Recept / Chokladsås

Chokladsås

Betyg: 3.81 av 5
178 röster
15 min
Medel
Annons

Vaniljglass med chokladsås är en riktig klassiker som slår an en sträng i alla åldrar. Jag brukar göra chokladsåsen på grädde, men den går även utmärkt att göra på vatten. I princip lika delar vätska som socker respektive kakao , gärna med några skedar sirap för extra knäckig kolakänsla och eventuellt med en gnutt vanilj i. Servera med en riktigt god vaniljglass, eller till exempel i marängsviss eller till inkokta päron. Till jul serverar jag den med inkokta päron smaksatta med saffran, vanilj och stjärnanis.

Nästan rätt? Visa liknande recept

Annons

Ingredienser

4 port
 • 1 dl
  strösocker
 • 1 dl
  kakao, av god kvalitet
 • 1 dl
  grädde, eller vatten
 • 2 msk
  sirap
 • st
  vaniljstång, eller äkta vaniljfrö
Annons

Gör så här

 1. 1. Tips! Om du får någon sås över kan du använda den som bas till en otroligt god varm choklad nästa morgon. Värm bara mjölk och häll på!
 2. 2. Rör samman alla ingredienser i en tjockbottnad kastrull. Ta gärna en liten skvätt mer grädde. Tillsätt gärna även en bit vaniljstång eller äkta vaniljfrön som nu finns att köpa på burk i de flesta affärer - väldigt praktiskt.
 3. Fortsättning efter annonsen
 4. 3. Sätt kastrullen på låg till medellåg värme och värm upp under omrörning tills såsen tjocknat en aning. Se till så att den inte bränns.
 5. 4. Tag såsen av värmen och låt den svalna en aning innan du serverar den till saffranspäron, glass, marängsviss, färsk frukt eller något annat gott.

Vad tyckte du om receptet?

Betyg: 3.81 av 5 (178 röster)

Frågor, tips och kommentarer

Fler recept med

Fler recept inom