Chokladsås

88 röster 5 ingredienser | 15 minuter
Vaniljglass med chokladsås är en riktig klassiker som slår an en sträng i alla åldrar. Jag brukar göra chokladsåsen på grädde, men den går även utmärkt att göra på vatten. I princip lika delar vätska som socker respektive kakao , gärna med några skedar sirap för extra knäckig kolakänsla och eventuellt med en gnutt vanilj i. Servera med en riktigt god vaniljglass, eller till exempel i marängsviss eller till inkokta päron. Till jul serverar jag den med inkokta päron smaksatta...
del av receptefterrättssåstillbehörvärmakakao

Ingredienser

Köp receptet

Tillagning

  • 1. Tips! Om du får någon sås över kan du använda den som bas till en otroligt god varm choklad nästa morgon. Värm bara mjölk och häll på!
  • 2. Rör samman alla ingredienser i en tjockbottnad kastrull. Ta gärna en liten skvätt mer grädde. Tillsätt gärna även en bit vaniljstång eller äkta vaniljfrön som nu finns att köpa på burk i de flesta affärer - väldigt praktiskt.
  • 3. Sätt kastrullen på låg till medellåg värme och värm upp under omrörning tills såsen tjocknat en aning. Se till så att den inte bränns.
  • 4. Tag såsen av värmen och låt den svalna en aning innan du serverar den till saffranspäron, glass, marängsviss, färsk frukt eller något annat gott.
Recept:
Katinka Hammarskiöld