Hem / Inspiration / Vardag / Söndagsmiddag med Ann och Sanna
söndagsmiddag
Foto: Erica Wessman

Söndagsmiddag med Ann och Sanna

Publicerad den

Ann Söderlund och Sanna Lundell visar vägen tillbaka till söndagsmiddagen med sin kokbok "Söndagsmiddag - Riddarna runt det operfekta bordet" (The Book affair).  I boken tas du på en nostalgiresa tillbaka till en tid då robusta långkok, åtskilliga timmar i köket och en gemenskap över middagen var en självklar del av vardagen. Sanna och Ann slår ett slag för de långa middagarna där hela familjen samlas, och delar här med sig av tre recept från boken! Text: Kerstin Eriksson

Annons

Samla familjen, det är dags för söndagsmiddag! Sex dagar i veckan kan gott bestå av färdigköpta fiskpinnar, försvenskad taco och hämtmat på väg hem från jobbet – men på söndagen är det dags för en ordentlig middag.

Ann och Sannas bok är sprängfylld av härliga långkok, strävan efter en gemenskap i köket och recept för många timmar av ordentlig matlagning.

söndagsmiddag bokomslag

1. Berätta, vad är er tanke bakom boken  “Söndagsmiddag”?

Tanken bakom Söndagsmiddag är att reclaima söndagsmiddagen och ge middagen den status den en gång hade. Herregud! I en snurrig tid som vår, är det väl inte för mycket begärt att vi ska samla människorna vi älskar och bryr oss om och laga en god, bra middag tillsammans! Vi behöver det, barnen behöver det och att samlas på söndagen är att hitta ny kraft inför ännu en vecka med Gorbys, fotbollsträningar, jobb, tvätthögar och barn som inte vill äta näringsrik frukost!

2. Hur lyckas ni hitta en balans mellan “fast food” och långa middagar med hela familjen?

Det går inte alltid, men vi gör det bästa vi kan, haha. Skämt å sido. Hemma hos oss lever vi efter 5:2-principen. Två ”köpa med sig nåt-dagar” och fem bra middagar som görs från grunden. Funkar bra, men är ett hårt jobb!

Annons