Hem / Inspiration / Vardag / Snabbt, gott & billigt
Kycklingbiffar
Foto: Ulrika Pousette

Snabbt, gott & billigt

Publicerad den

Jenny Warséns bok “Snabbt, gott & billigt” (Bonnier Fakta) är ett måste för dig som har fullt upp i livet men ändå vill laga god mat från grunden! Boken är fylld av lättlagade recept utan onödiga ingredienser, perfekt för familjer med en fullspäckad vardag och singlar som vill äta smart. Text: Kerstin Eriksson 

Annons

Att laga god, billig och tidseffektiv mat från grunden är faktiskt möjligt, även för barnfamiljer! Många recept i Jennys bok är skrivna för att passa dig som bollar jobb, skola och fritidsaktiviteter.

Recepten i boken går snabbt att laga och innehåller inte onödigt många ingredienser. Vi tog ett snack med Jenny, som berättar vilket hennes absoluta favoritrecept för en snabb middag är, och delar med sig av tre recept ur boken!

3 snabba med Jenny!

Vilken är din absoluta favoriträtt när maten snabbt ska stå på bordet?
Min absoluta favoriträtt när det ska gå snabbt är spagettisoppan. Dessutom är den så uppskattad av barnen, så den funkar alltid.

Lagar du helst mat varje dag, eller gör du hellre storkok för att spara tid?
Jag lagar gärna storkok ett par dagar i veckan, för att jag vet att det blir stressigt att hinna med vissa dagar. Som när det är fotbollsträningar eller stallet.

Använder du dina egna kokböcker när du lagar mat, eller minns du alla recept?
Vissa rätter kan man ju göra i sömnen, men oftast försöker jag variera rätterna efter vilka primörer som är goda just då. Finns det gott om kantareller i skogarna så är det supergott att ha i grytorna.

    Jenny Warsén
    Annons