Hem / Inspiration / Övrigt / Ulrika skapar Leilastilen

Ulrika skapar Leilastilen

Publicerad den

När Leila Lindholm syns i TV fastnar ögonen lika mycket på hennes vackra inredning som på de söta kakorna. Och inte undra på, Leila får nämligen proffshjälp inför sina program av inredaren och stylisten Ulrika Magnusson. Vi har pratat Leilachiq med henne! Text: Linnea Swärd

Annons
Leila Lindholm Leilas general store

Med ett förflutet som reklamstylist och fotogallerist är Ulrika Magnusson van vid att bygga upp scener. Förutom sina Leila-uppdrag hjälper Ulrika både företag och privatpersoner med inredning:

– Jag har alltid idéer och älskar att vägleda människor så att de trivs i sina hem. Det ska vara kul och vackert att leva!

Leila Lindholm, bak

Ulrika och Leila bygger upp studioköket med ljusa pasteller, ruffa material och lagom nötta möbler. I höst släpper de en inredningsbok tillsammans där de delar med sig av sina bästa tips. Men att sätta ett namn på den populära inredningsstilen som Leila förknippas med är svårt säger Ulrika:

– Leila och jag har blandat så mycket av allt: Gammalt och nytt, nätbutiker, leksaker och böcker. Franskt och amerikanskt. Vi utgår från en känsla, bygger upp köket som ett pussel och vet aldrig exakt var vi kommer hamna. Den enda rätta etiketten är nog faktiskt Leilastilen.

På kökshyllorna i Leilas studiokök samsas söta skålar och vackra, franska brickor med rejäla köksprylar i gjutjärn och rostfritt stål. Men också en och annan pryl som egentligen inte har i köket att göra:

– En leksak har du ingen nytta av i köket men den kan tillföra något till känslan och det är minst lika viktigt, säger Ulrika.

Bed n Breakfast, Ulrika Magnusson

Interiör från Ulrikas Bed and Breakfast ”In my Garden”. Bild: Ulrika Magnusson

Vid sidan om sina inredningsuppdrag driver Ulrika pensionatet In my Garden med sin man i hemorten Mariefred. I samma vackra hus som de bor hyr de ut fyra rum, samtliga personligt inredda med en salig blandning av möbler och prylar. Och det är just det som är hemligheten med all inredning enligt Ulrika:

– Om du söker en viss stil, gå inte in till ett och samma ställe för att köpa tusen prylar. Låt det istället ta tid och plocka ihop saker som du tycker om. Leta gärna på second hand – dels för att det är bra att återvinna och dels för att det är fint med lite nötta kanter och patina.

Ulrika har alltid ögonen öppna för ny inspiration. Det innebär att hon aldrig släpper jobbet, och visst händer det att hon tycker till om sina vänners hem:

– Jag letar inte direkt efter fel, men frågar en vän om tips sätter maskineriet igång direkt. Många är till exempel dåliga på belysning, och placerar ofta en taklampa mitt i rummet och tror att det ska räcka. Det är enkelt åtgärdat, och det berättar vi mer om i vår inredningsbok!

Annons