Hem / Inspiration / Övrigt / Magnus och Johanna är Sveriges bästa hemmakockar 2012

Magnus och Johanna är Sveriges bästa hemmakockar 2012

Publicerad den

Magnus Reinmar och Johanna Eriksson från Uppsala är Sveriges bästa hemmakockar 2012!

Annons

I år slog Årets Hemmakock deltagarrekord på finalscenen: Nio hemmakockar fördelade i fyra lag kämpade live inför publik och jury för att hinna tillaga och presentera en huvudrätt och en dessert för fyra personer. Det blev Magnus och Johannas bidrag Bourbonbräserade kycklingrullader med rostad majskräm och citron/timjansdoftande rotfrukter samt Tiramisu med äppelkompott och kardemummamascarpone som fick juryn på fall.

Juryns motivering för det vinnande bidraget löd:

”Vinnarna har med utmärkt handlag komponerat mycket välbalanserade rätter och på ett förträffligt och spännande sätt tillvaratagit de olika ingredienserna på temat Söndagsmiddag. Laget har varit månt om att skapa harmoni mellan rätternas komponenter. Rätterna var färgranna, festliga och fantasifulla. Dessutom med överraskande, goda smaker.”

– ”Det var lite smånervöst innan”, säger lyckliga vinnaren Johanna. ”Skitnervöst” fyller Magnus i. Förutom den ärofyllda titeln Årets Hemmakock 2012 gjorde sig vinnarna förtjänta av 25 000 kronor i resecheckar, köksutrustning, en plats i Årets Hemmakock Skandinavien 2013 och 5000 kr att handla för på MatHem, matbutiken på nätet. Självklart kan du laga vinnarrecepten hemma redan ikväll! Här nedan finner du vinnarrecepten.

Annons