Hem / Inspiration / Kändiskockar / Cajunkäk med Bo Kaspers

Cajunkäk med Bo Kaspers

Publicerad den

Att Bo Kaspers Orkester är bra matlagningsmusik är klart som korvspad. Men hur är de egentligen själva i köket? Tasteline bjöd in dem och bevittnade hur bandmedlemmarna under ordnat kaos svängde ihop en cajundoftande New Orleans-middag. Dessutom: Kolla in Bo Kaspers nya video "Låt mig komma in".

Annons

Bo Kaspers orkester åkte i våras till New Orleans för att spela in sitt nya album som kommer ut nu i oktober. Vi träffade bandet för att laga lite mat inspirerad från resan. Det blev kladdiga revbensspjäll med en fruktig salsa, och cajunkräftor i en lag som enligt dem själva slår allt annat.

I New Orleans lagade Bo Kaspers hemlagad mat varje dag som alla älskade. Det var rejäl mat med mycket kokt kött, bönor och kryddor.

– Men det allra bästa matminnet fick vi i en trädgård, säger Bosse. Efter stormen Katarina uppstod spontana restauranger. Vanliga människor ställde sig helt enkelt i sin trädgård och grillade. Sen fick folk komma dit och köpa vin och grillat till självkostnadspris, en tradition som fortfarande lever kvar.

Under resan hann de även med en liten utflykt till träskmarkerna och lyckades pricka in en parningsakt mellan två gigantiska alligatorer, också ett minne för livet, konstaterar Fredrik. Matupplevelserna i New Orleans handlade mycket om de fantastiska miljöerna, stämningen och musiken som spelades överallt.

– Bästa matlagningsmusiken är definitivt jazz som blir som en bra fondvägg av ljud, säger Fredrik.

– Nej, man måste lyssna på Bo Kaspers orkester, annars blir det inte mysigt, utbrister Bosse med ett skratt. Sköna killar, god mat konstaterar vi.

Prova nu att laga deras rätter och lyssna på nya plattan ”New Orleans” så blir det garanterat mysigt i höstmörkret.

Laga Bo kaspers New Orleans-middag:

Annons