Hem / Inspiration / Högtider / Halloween / Söta spöken
Halloweenkakor
Halloweenkakor

Söta spöken

Publicerad den

Inför halloween är det extra kul att göra bakverk och godis som har lite läskiga inslag såklart! Halloweenkakor och annat fika är superkul att göra hemma, baka dessa kakor tillsammans med barnen för en trevlig stund tillsammans. För att göra våra smarriga kakor i form av söta spöken, pumpor och små gravstenar behöver du förbereda ett par saker. Plocka fram en liten smal kniv, en akvarellpensel och smält ett par paket mörk och vit blockchoklad! Här hittar du förutom halloweenkakor även kusliga chokladmoussegravar, chokladbollsmonster och chokladspindlar - ruskigt så det förslår!

Annons

Baka runda mördegskakor eller köp färdiga. Vi använder runda engelska short breads. Tälj fram former, silhuetter av dödskallar, pumpor och gravstenar.

Pensla dödskalle– och spökkakorna med smält, vit choklad. Pensla fladdermusformar och runda kakor med mörk choklad.

halloween, kakor

Pumpaformarna ska ha en orange botten. Vi använde kristyr med karamellfärg efter att vi snabbt konstaterat att vit choklad skär sig av karamellfärg. Låt bottenfärgerna stelna i kylen medan du blandar en palett av nya färger. Kristyr med gul färg är pumpaögon. Grön färg är gräs framför gravstenarna och kvistar på pumporna. Vit choklad är vita ögon på pumpor och fladdermöss, mörk choklad är munnar, pupiller och gravstenstext. Grön kristyr blir kvist över ögonen som är gjorda av vit och mörk blockchoklad.

Pumpakaka, nhalloween

Vi använde akvarellpenslar i stället för att spritsa ut färgerna på kakorna. Penslar ger bättre kontroll och detaljerna blir utan problem lika runt och bulligt som de blir när man spritsar. Vit och mörk choklad – mycket godare än karamellfärg.

dödskallekaka, halloween

Gravstenen har en botten av vit choklad, gräset är grön kristyr och texten är mörk choklad. Spöket och fladdermössen som skymtar i bakgrunden är målade med enbart choklad.

Spindelväv! Som sagt – med en akvarellpensel kan du ”fuska” spritsade kakor som ser proffsiga ut. Mycket lättare för oss som inte jobbar på kondis.

spökkakor, halloween

Ett alternativ till att tälja ut den ganska kluriga fladdermussiluetten är att helt enkelt måla Batman-symbolen på en rund kaka.

batmankaka, halloween
Annons