Hem / Inspiration / Hälsa / Hälsotips / Kallpressad juice kan göra under

Kallpressad juice kan göra under

Publicerad den

Glöm allt vad smoothies och fruktjuicer heter. Nu är det kallpressad juice som gäller. Kallpressad juice är sprängfyllda av hälsosamma ämnen som hjälper till att hålla dig pigg och frisk.

Annons

Kallpressad juice är alltid populärt i USA och det tog inte lång tid innan trenden letade sig mot Europa!

Fördelen med en kallpress i jämförelse med en traditionell juicemaskin är att grönsakerna långsamt pressas och därmed bibehålls också näringsinnehållet. Grönsakerna ”lever” fortfarande när de har pressats, så det är ungefär som att äta dem färska. Gröna juicer anses vara de mest hälsosamma. De kan vara baserade på exempelvis spenat, vetegräs, grönkål, broccoli, groddar, romansallad och gurka.

När man centrifugerar frukt och grönt i en traditionell juicemaskin uppstår det en värmeutveckling som gör att många nyttiga antioxidanter och enzymer försvinner. Men det är förstås tusen gånger bättre än vanliga juicer som kan vara både pastöriserade och gjorda på koncentrat.

Försök att blanda frukt och grönsaker så får du i dig ett brett spektra av vitaminer, mineraler och antioxidanter. Boosta gärna juicen med ingefära, färsk gurkmeja, lite chili, mynta och citron. Fortsätt att äta mycket frukt och grönt i din vanliga kost och se juicen som en boost där du får i dig enzymer, klorofyll och andra nyttigheter på ett snabbt och enkelt sätt. Drick ett glas varje dag och se vad som händer. Kanske blir du piggare, sover bättre, inte lika ofta förkyld, får bättre hud.

Annons