Hem / Inspiration / Hälsa / Hälsotips / Menyn som gör dig snygg
Bönsallad med ruccola

Menyn som gör dig snygg

Publicerad den

Går det att festa och bli snyggare samtidigt? Mycket beror väl på sällskapet och dagsformen men det finns faktiskt mat som i alla fall på sikt får dig att se lite extra fräsch ut.

Annons

Grunden till all skönhet är ett hälsosamt liv. Bra mat, motion, tillräckligt med sömn och bra hudvårdsrutiner och att man låter bli rökning, för mycket alkohol, sol och stress. En god och hälsosam fredagsmiddag är förstås ingen mirakelmetod för att bli snyggare på momangen men jag vill ändå med denna trerättersmeny inspirera till bättre festmat som på sikt kan få din hud att stråla.

En medelhavsinspirerad bönsallad med paprika och oliver ger massor med fina antioxidanter, C-vitamin och fina fettsyror i oliverna. Strömming till huvudrätt. Kanske lite oväntat men när åt du strömming sist? Det är ju så otroligt gott, se bara till att den är riktigt färsk.

Strömming innehåller omega-3 fett som håller huden mjuk. Efterrätten är en perfekt kombination av välgörande ämnen för din hud. C-vitaminrik apelsin, antioxidantrik mörk choklad och valnötter med nyttigt fett. En lätt och smakrik dessert som även funkar som ett lyxigt mellanmål till vardags.

Annons