Hem / Inspiration / Hälsa / 5:2 / Gå ner i vikt med 5:2 + LCHF
Omelett med champinjoner

Gå ner i vikt med 5:2 + LCHF

Publicerad den

Du kanske har testat både LCHF och 5:2 men känner att det inte riktigt har funkat. Det kan vara en supersmart idé att kombinera periodisk fasta med en lågkolhydratkost.

Annons

De som har testat LCHF-metoden vet att hungern minskar rejält då blodsockret hålls på en låg och jämn nivå eftersom man äter väldigt lite kolhydrater men mer fett. Den som har testat 5:2 vet också att man kan bli riktigt hungrig under fastedagarna eftersom man bara äter 500-600 kalorier per dag. Om du vill minska hungern under fastedagarna och enklare klara av 5:2-metoden kan det vara en bra idé att äta LCHF-kost eftersom den mättar bra och du får ingen dip i blodsockret när det är dags för fastedagen.

Under fastedagen kan du inte äta så mycket fett som man annars gör när man följer LCHF eftersom fett är kaloririkt och du bara får äta 500 – 600 kalorier under fastedagen. Satsa därför på kolhydratsnål mat med protein. Till exempel en sallad med räkor, tonfisk i vatten, keso eller kyckling utan skinn. En annan enkel rätt är en grönsakssoppa toppad med skinka. Sen återgår du till vanlig LCHF-kost sedan när fastedagen är över och du kan äta mer fett igen och slipper räkna kalorier.

Annons