Hem / Inspiration / Fest / ReceptSkaparna bjuder till fest!
Receptskaparna

ReceptSkaparna bjuder till fest!

Publicerad den

Vi har träffat Frida Olsson och Lina Sandén som driver företaget ReceptSkaparna. De har lagat upp några riktigt festliga recept med fasan och anka som ni bara måste prova!

Annons

Vad gjorde ni innan ni blev ReceptSkaparna?

– Vi båda kommer från matkassebranschen, Lina jobbade med receptutveckling och fotografering och Frida var verksamhetsansvarig. Lina är utbildad kostvetare i Uppsala och Frida är matetnolog och studerade i Lund. Båda har ett stort matintresse och har lagat mat hela livet, säger Lina och Frida.

Nu har ni lagat ett recept till Tasteline med fasan. Har ni några knep för hur man lyckas bäst med fasan?

– Tänk att det är en viltfågel som inte smakar som kyckling. Tänk på att ha med syra i kombination med fasanen – det blir allra godast! Antingen en syrlig sås eller en sallad med syra i, säger Frida.

Vilken typ av mat lagar ni allra helst?

– Jag lagar enbart vegetarisk mat hemma och det allra godaste är klassisk husmankost. Ostbollar och mandelbollar är helt klart mina favoriter, och vegetarisk kålpudding, säger Frida.

– Min favorit är helt klart tapas, man får plocka med maten och äta massa med smaker under en och samma middag. Plockmat ger en skön stämning kring middagsbordet, säger Lina.

Har ni några tips på festmat som man kan svänga ihop om man får oväntat besök?

– En plåt i ugnen är perfekt. Här tar ni vad ni har i kylen/frysen och slänger ut på en plåt, kryddar väl! Till det gör ni en riktigt god sås, gärna rödvinssås. Det blir lyxigt och känns vällagat, säger Frida och Lina.

– Vill ni ha en förrätt med är carpaccio är verkligen ett bra alternativ, går snabbt och kan göras både med kött och grönsaker. Skiva kött, grönsaker eller rotfrukter riktigt tunt, gärna med en mandolin och lägg ut på tallrikar, stänk över olivolja, salta och peppra. Har ni kanske någon ost hemma är de riktigt gott att hyvla över, säger Frida och Linda.

Annons