Hem / Inspiration / Dryck / Vin / Vin till vardagspastan
Vitlöksdoftande fläskfilepasta
Foto: Nurlan Emir

Vin till vardagspastan

Publicerad den

En enkel pasta och ett glas vin - kombinationen som är så enkel men ändå så otroligt rätt på alla sätt: Till den romantiska middagen, till vardagskvällen, till den snackiga helglunchen med vännerna... Här är två tips till pastan från vinexperternas. Självklart med recept som matchar vinet. Text: Ulrika Karlsson och Camilla Settlin

Annons

Till dessa rätter har vi fokuserat på rött vin för att matcha tillbehören till pastan. Fisk och skaldjur lirar bäst till vitt med riklig smak, kycklingpasta funkar utmärkt till lättare rött medan mustiga röda viner klarar pasta med kött och kryddighet.

RÖTT VIN

2017 Brolio

Italien, 2705, 129 kr, 750 ml

Italiensk trotjänare till smakrikt av pasta, gärna med lamm eller vilt, som bidrar till rejäl smakrikedom. Vi gillar stilen av frisk syra, rikligt med tobak och läder därtill inslag av blå plommon, anis och bigarråer som blir till balanserad helhet. Vinet är till fullo gjort av sangiovese, som sig bör i Chianti.

RECEPT: Pasta rigatoni med lammfärsragu

2018 Te Kairanga Pinot Noir

Nya Zeeland, 6254, 214 kr, 1500 ml

Miniatyrbox av oväntad hög kvalitet, druvan pinot noir bjuder mjuka toner av röda bär såsom jordgubbar och hallon. Kryddighet blandas med sötmognad och tydliga inslag av vanilj. Servera vinet runt 12-14 grader till pasta med kyckling och ljust kött, gärna med kryddor såsom rosmarin eller oregano.

RECEPT: Vitlöksdoftande fläskfilépasta

Annons