Hem / Inspiration / Dryck / Vin / Lyxa med äkta champagne

Lyxa med äkta champagne

Publicerad den

Bubbel värt varenda krona, champagne bjuder på stora upplevelser, inte bara smak utan också en känsla av lyx. Regionen i norra Frankrike vars kylslagna klimat och mineralrika jordar ger viner med unik karaktär och optimal syra, viner som uppskattas världen över. Njut en flaska skumpa och fira något alldeles speciellt! Text: Ulrika Karlsson och Camilla Settlin

Annons

2014 Palmer Blanc de Blancs

Frankrike, 7553
349 kr, 750 ml

Champagne till fullo gjord av druvan chardonnay. Kooperativet Palmer presterar friskt och vin av mycket god kvalitet kontra pris. Den strama stilen med toner av mineral, rostat bröd, äpplen och citrus blir till härlig upplevelse.

2007 Palmer Blanc de Blancs

Pol Roger Brut Réserve

Frankrike, 7549
455 kr, 750 ml

Läckert bubbel från en av de bästa i Champagne, husstilen är ljuvlig med frisk syra, kompottliknande frukt, mango och rostat bröd. Mineral dröjer sig kvar i eftersmaken. Ett säkert kort bland lyxigt bubbel.

Pol Roger Brut Réserve

Deutz Brut Classic

Frankrike, 7487
449 kr, 750 ml

Helheten är elegant och med stor fräschör, den mineralrika stilen passar både fisk och skaldjur. Gröna äpplen, grapefrukt, krita och spänstig syra bidrar till vinets struktur och anmärkningsvärd balans. Utmärkt innan middagen!

Deutz Brut Classic

Louis Roederer Brut Premier

Frankrike, 7602
469 kr, 750 ml

Stilsäkert alternativ för lyckade festligheter, bubbel som lirar lika bra innan som under middagen. Den tilltagna karaktären rymmer pomerans, exotiska frukter, nybakat bröd och livlig syra. ”Matigt” men med finess, en underbar champagne!

Louis Roederer Brut Premier

Gosset Grand Rosé Brut

Frankrike, 7405
529 kr, 750 ml

Inlagda frukter, tuttifrutti och melon samsas med gula äpplen och nougat därtill livlig syra och härlig spänst. Imponerande bubbel och ett lättgillat rosé till middagen. Klarar det mesta av fisk, kyckling och ljust kött.

Gosset Grand Rosé Brut

Bollinger Rosé

Frankrike, 7755
659 kr, 750 ml

Balanserat och elegant därtill spänstigare än väntat, läckra toner av hösthallon, lime, rosor och tallbarr mynnar ut i mineralrik eftersmak. Lyxigt till fisk och skaldjur, gärna med fräschör bland tillbehören för rundare helhet.

Bollinger Rosé
Annons