Hem / Inspiration / Dryck / Vin / Hösta betyg i picknickkorgen

Hösta betyg i picknickkorgen

Publicerad den

Bland systembolagets sortiment finns några viner som fick full pott i betyg, viner som funkar alldeles utmärkt i picknickkorgen. Friskt vitt eller mustigt rött, fyll korgen med gott som passar till. Låt en vällagrad hårdost slinka med, för bland nyheterna finns sött rött som passar rikliga smaker i ost. Text: Ulrika Karlsson och Camilla Settlin

Annons

Vitt

2017 Domäne Wachau Riesling Selection

Österrike, 4318
109 kr, 750 ml

Bäst i test, den eleganta stilen av riesling är svårslagen. Livlig syra, mineral, passionsfrukt och lingonsyrligt avslut blir till törstsläckande upplevelse. Ett vin som lirar med sallader och skaldjur, eller som svalkande vitt i sommargrönskan.

 

vinflaska, vin

2016 Coteaux Bourguignons Chardonnay

Frankrike, 5374
95 kr, 750 ml

Högsta betyg för balans och stor fräschör, ett måste till sommarbuffén med alla sina primörer. Vinet bjuder koncentration och eleganta toner av mineral, gröna äpplen och färska örter. Faten bidrar med komplexitet. Köp flera flaskor, de har strykande åtgång!

vinflaska, vin

Rött sött

2015 Brachetto d’Acqui Braida

Italien, 6260
89 kr, 375 ml

Alldeles lagom sött och bara så läckert, rödbärigt och godislikt med spritsighet som livar upp. Den lite torra eftersmaken förbryllar och upplevelsen är kul och framförallt god. Gott till hårdost men även ljusare choklad.

vinflaska, vin
Annons