Hem / Inspiration / Dryck / Okategoriserat / Goda drycker till fredagsmyset
Foto: Sanna Livijn Wexell

Goda drycker till fredagsmyset

Publicerad den

Premiär för grillen, eller planerar ni kanske en kväll i mexikansk smak? Här är dryckesfavoriterna till tre fredagsmiddagar. Recepten hittar du längst ner i artikeln! Text: Ulrika Karlsson och Camilla Settlin

Annons

Bästa burgaren med avokado, tomater och grovt bröd

Sierra Nevada Pale Ale

USA, 1525
23.90 kr, 5.6 %, 355 ml

Mmm, ett riktigt gott och fruktdrivet öl med härlig humlekaraktär och tydliga toner av persika, pomerans och viss brödighet. Beskan dröjer sig kvar och upplevelsen är riktigt läskande.

2018 Saint Clair Pinot Noir

Nya Zeeland, 16015
109 kr, 750 ml

Smakrikt men ändå med finess, druvan pinot noir bjuder på bigarråer, viss örtighet, vildhallon och aningen körvel. Choklad och rostat kaffe är inslag från faten. Till burgare gillar vi att dricka vinet lite extra svalt för läcker kombination.

Bästa burgaren med avokado, tomater och grovt bröd

Fajitas

Sol

Mexiko, 1520
15.90 kr, 4.5 %, 330 ml

Rättframt och citrusbetonat, ett lättdrucket öl som visserligen inte för något större väsen av sig men funkar utmärkt till kryddig fajitas. Inslag av nybakat bröd och lime dröjer sig kvar. En trotjänare som bör serveras rejält sval!

Angry Orchard

USA, 89275,
27.90 kr, 5.5 %, 355 ml

Vi slår ett slag för cider, en amerikansk variant som är torr med inslag av sötmogen frukt och tydlig äppelkaraktär. Frisk syra och viss sötma lirar perfekt med kryddigt i fajitas.

Fajitas

Grillad lax med sparris och Västerbottensås

 

2018 Les Fumées Blanches Rosé

Frankrike, 22138
89 kr, 750 ml

Läckert och super elegant i torr och törstsläckande tappning, vinet bjuder hallon och röda vinbär med grapefrukt och citronmeliss i eftersmaken. Syran är mycket frisk och helheten i balans, ett vin som klarar rikliga smaker i grillad fisk.

Grillad lax med sparris och Västerbottensås
Annons