Hem / Inspiration / Barnkalas / Rolig frukt till barnkalaset
frukt till barnkalas
Foto: Linnea Flink

Rolig frukt till barnkalaset

Publicerad den

Vi har alla upplevt barnkalas som efter söta tårtor, glass och godis förvandlas från en mysig kompisträff till en skrikfest med hysteriska inslag och en och annan tår. Vad kan man göra för att förhindra detta, barn vill ju ha sötsaker? Här tipsar vi om roliga, och smarriga sötsaker som är gjorda på frukt istället för godis. Låt barnen vara med och förbereda för en mysig stund! Text: Mia Troberg

Annons

Börja gärna med något salt som exempelvis lite roliga snittar, minihamburgare eller pizzabitar. Sen ni gärna ta en liten paus, öppna presenter eller köra en lek. Då hinner maten tas upp och mättnadssignalerna når barnens hjärna. Då är det dags för något sött som tårta eller glass.

Nu när det finn lite hamburgare i magen kommer barnen inte att vräka i sig sötsaker utan bli nöjd med en mindre mängd. Du behöver inte servera en massa kakor bredvid, det kan räcka med en fin tårta. Sen kör ni aktiviteter, lek och stoj och om ni vill ha godispåse på kalaset så ta den allra sist, kanske kan den skickas med som present.

Annons