kalas
Artikel

Barnkalas!

Vår dukningsexpert Anna Steepler har pysslat och pyntat och gjort en fantastisk, färgsprakande dukning till barnkalaset med prickar som tema. Låt dig inspireras och sätt igång att pyssla!
Text: Anna Steepler, frilans
Foto: Katja Kristoferson

barnkalas, skattjakt

Följ prickarna till skatten: I stället för fiskdamm kan man göra en skattjakt där prickarna blir ledtrådar fram till godisskatten. Lite lättare för de mindre barnen och klurigare för de större, kanske får varje barn till och med en egen färg att följa.

barnkalas, tårta

Girlanger och blomster- dekorationernapå kalasbordet är tillverkade av prickar. Prickarna är märketiketter som köps i paket om ca 400 etiketter och kostar strax under trettio kronor.

barnkalas

Den pigga prickiga pappersduken kallas Hipp Hurra och ingår i ICA:s standardsortiment, servisen är från Höganäs och heter Multi.

barnkalas, krona

En liten partyprinsessa på prickinspirerat kalas.

barnkalas, leksaker till dukning

Hemmet är fullt av intressanta duknings-accessoarer. Här använde vi oss av barnens sandlådeset bestående av hink, spade och kratta. Leksakerna blev till färgglada uppläggningsfat och bestick med hjälp av en grundlig rengöring.

barnkalas, glass

På vårt prickiga kalas serverades coctailtomater, popcorn, jordgubbar och glass. Populärast var jordgubbarna.

barnkalas, popcorn

Varje barn får en egen godisskål i form av en blomkruka fylld med non stop.

barnkalas, godis

Att göra godismonster är ett roligt sätt för barnen att få vara med vid förberedelserna. Marsmallows är roliga byggstenar, med en skål smågodis och en tub kristyr så är det bara att släppa loss fantasin.

barnkalas, dekoration

Vackra dekorationer
Själva krukan är tillverkad av en toapappersrulle iklädd grönt omslagspapper.

barnkalas, dekoration

Blomkrukstillverkning
Inuti krukan finns förpackningsmaterial och en glaskula. Kulan fungerar som tyngd så att krukan skall hålla sig upprätt även under lite tuffare förhållanden. Blommorna är tillverkade av vanlig ståltråd. På ståltråden kan man klistra 10 prickar i form av en blomma.

barnkalas, partyhattar

Partyhattar i form av prins- och prinsesskronor fungerar också som placeringskort. Kronorna är tillverkade av tjockt silverpapper, som kan köpas i någorlunda välsorterade pappersaffärer för ungefär 7 kronor arket. Ett A4-ark räcker till fyra kalaskronor. Hattarna har dekorerats med färdigstansade bokstäver. Självklart fungerar klistermärken, paljetter eller pärlor precis lika bra. Använd resårtråd eller vanligt garn som hakrem.

barnkalas, paket

Födelsedagspaketen har samma färgtema som dukningen. Barnens ritpapper blev omslagspapper och som dekoration användes snören, lite röd ståltråd, några prickar och ett par vackra glashallon.

Recept