Hem / Inspiration / Barnkalas / Barnkalas!
kalas

Barnkalas!

Publicerad den

Vår dukningsexpert Anna Steepler har pysslat och pyntat och gjort en fantastisk, färgsprakande dukning till barnkalaset med prickar som tema. Låt dig inspireras och sätt igång att pyssla! Text: Anna Steepler, frilans Foto: Katja Kristoferson

Annons
barnkalas, skattjakt

Följ prickarna till skatten: I stället för fiskdamm kan man göra en skattjakt där prickarna blir ledtrådar fram till godisskatten. Lite lättare för de mindre barnen och klurigare för de större, kanske får varje barn till och med en egen färg att följa.

Girlanger och blomster- dekorationernapå kalasbordet är tillverkade av prickar. Prickarna är märketiketter som köps i paket om ca 400 etiketter och kostar strax under trettio kronor.

barnkalas, tårta
barnkalas

Den pigga prickiga pappersduken kallas Hipp Hurra och ingår i ICA:s standardsortiment, servisen är från Höganäs och heter Multi.

En liten partyprinsessa på prickinspirerat kalas.

barnkalas, krona
barnkalas, leksaker till dukning

Hemmet är fullt av intressanta duknings-accessoarer. Här använde vi oss av barnens sandlådeset bestående av hink, spade och kratta. Leksakerna blev till färgglada uppläggningsfat och bestick med hjälp av en grundlig rengöring.

På vårt prickiga kalas serverades coctailtomater, popcorn, jordgubbar och glass. Populärast var jordgubbarna.

barnkalas, glass
barnkalas, popcorn

Varje barn får en egen godisskål i form av en blomkruka fylld med non stop.

Att göra godismonster är ett roligt sätt för barnen att få vara med vid förberedelserna. Marsmallows är roliga byggstenar, med en skål smågodis och en tub kristyr så är det bara att släppa loss fantasin.

barnkalas, godis
barnkalas, dekoration

Vackra dekorationer
Själva krukan är tillverkad av en toapappersrulle iklädd grönt omslagspapper.

Blomkrukstillverkning
Inuti krukan finns förpackningsmaterial och en glaskula. Kulan fungerar som tyngd så att krukan skall hålla sig upprätt även under lite tuffare förhållanden. Blommorna är tillverkade av vanlig ståltråd. På ståltråden kan man klistra 10 prickar i form av en blomma.

barnkalas, dekoration
barnkalas, partyhattar

Partyhattar i form av prins- och prinsesskronor fungerar också som placeringskort. Kronorna är tillverkade av tjockt silverpapper, som kan köpas i någorlunda välsorterade pappersaffärer för ungefär 7 kronor arket. Ett A4-ark räcker till fyra kalaskronor. Hattarna har dekorerats med färdigstansade bokstäver. Självklart fungerar klistermärken, paljetter eller pärlor precis lika bra. Använd resårtråd eller vanligt garn som hakrem.

Födelsedagspaketen har samma färgtema som dukningen. Barnens ritpapper blev omslagspapper och som dekoration användes snören, lite röd ståltråd, några prickar och ett par vackra glashallon.

barnkalas, paket
Annons