Artikel

5 nya julöl att testa

Julen står för dörren och det är dags att bunkra gott att dricka. Julmaten passar fantastiskt bra till öl och Systembolaget lanserar som alltid, en hel del spännande från bryggerier världen över. Välj god ale eller porter till julskinkan, sillen och allt annat gott på julbordet.
Text: Ulrika Karlsson och Camilla Settlin

Valsviken Vinterporter

Valsviken Vinterporter

Sverige, 11922
42.30 kr, 250 ml

Högsta betyg för balans och annorlunda framtoning. Beskan är intensiv och toner av melass, gödsel och pomerans blir till kraftfull upplevelse. Öl med attityd, det här är porter som blir till höjdpunkt på årets julbord.

Anchor Big MapleLeaf Red Ale

Anchor Big MapleLeaf Red Ale

USA, 11309
25 kr, 355 ml

Från San Fransisco kommer denna blommiga och humlearomatiska ale, intensiva inslag av apelsin, och nougat samsas med tydlig beska och lång eftersmak. Pannbiff med lök är husman som passar utmärkt till denna öl.

St Bernardus Christmas Ale

St Bernardus Christmas Ale

Belgien, 11909
69 kr, 750 ml

God ale till julskinkan, den mustiga smaken bjuder rejält med torkade persikor, citrus och inslag av knäckebröd. En liten sötma dröjer sig kvar och toner av choklad och sirap bidrar med rondör. Bra köp!

Corsendonk Christmas Ale

Corsendonk Christmas Ale

Belgien, 11955
21.90 kr, 250 ml

Ett riktigt gott julöl, den runda och balanserade karaktären domineras av pomerans med tillägg av honung och choklad. Passar till det kallskurna på julbordet, patéer och syltor av alla dess slag.

Nils Oscar Winter Edition

Nils Oscar Winter Edition

Sverige, 11954
49 kr, 500 ml

Nyanserat och smakrikt, det här är julöl med attityd. Dova inslag av apelsin, torkade kryddor, pumpernickel och choklad dominerar både doft och smak. Gör sig bäst med mat, dopp i grytan funkar utmärkt.