Hem / Inspiration / Kändiskockar / Simon och Tomas – professionella livsnjutare

Simon och Tomas – professionella livsnjutare

Publicerad den

I sitt program "Design Simon & Tomas" hjälper de människor att förvandla sina hem till något alldeles extra. Privat är de lika stora livsnjutare som i tv-rutan - det finns till exempel alltid minst en flaska champagne på kylning hemma i huset utanför Stockholm. Och de bjuder gärna och ofta in vänner på fest med god, hemlagad mat på menyn. Text: Petra Månströn Foto: Katja Kristoferson

Annons

När designparet besökte Tastelines provkök bjöd de på lyxig boeuf bourguignon och mustiga chokladbrownies. Du hittar recepten längst ner i artikeln!

Namn: Simon Davies och Tomas Cederlund.
Ålder: Båda är 44 år.
Bor: Villa på Lidingö.
Yrke: Inredare. Driver inredningsbutiken London W8, Odengatan 26.
Aktuella med: Ny olivoljeshop A l’Olivier på Grev Turegatan 18, samt tv-programmet Design Simon & Tomas på TV3.

1. Lyssnar på när jag lagar mat: – Visst lyssnar vi mycket på musik, men framför allt dricker vi en hel del vin medan vi lagar mat.

2. Största tabben i köket/Det ger jag mig aldrig på att laga igen: – Jag gör ofta bort mig när jag ska smälta choklad, att den blir grynig.

3. Om bara en kock fick laga mat till mig resten av livet skulle det vara: – En engelsk kock som jag just nu inte kommer ihåg namnet på.

4. Om jag får 2 000 kr att lägga på mat: – Jag skulle nog lägga 1 000 kr på riktigt bra, svensk oxfilé och en ugnstermometer. Den andra tusenlappen skulle jag lägga på bra viner, gärna en amerikansk zinfandel.

5. Överskattat i köket? – Mikrovågsugn.

6. Underskattat i köket? – Majonnäs och det ska vara Hellmans som jag åker till Martin Olsson och köper. Den funkar till allt – bröd, dressingar, äta som den är.

7. Råvaran som alltid hinner bli gammal innan jag använder den: – Jag bantar jämt och får för mig att det då är bra att ha en massa nyttigt hemma. Så jag köper ofta på mig för mycket champinjoner som jag sedan slänger.

8. Finns alltid i kylen hemma: – Förutom majonnäsen – Worcestershiresås och Bregott med havssalt.

9. Något jag skulle kunna äta varje dag: – Bra ostar, som en riktigt bra cheddar. Tyvärr är era cheddarostar för mesiga – en riktigt bra cheddar ska få tungan att krulla sig, säger Simon.

10. I största hemlighet äter jag: – När jag går och handlar köper jag oftast en påse lösgodis i smyg och trycker i mig innehållet inne i bilen. Men jag blir alltid avslöjad eftersom jag knäppt nog lämnar kvar påsen i bildörren, ha ha.

11. Det lagar jag när jag har bråttom: Chili är jättebra – helst ska det vara riktig chili, men som nödlösning funkar varianten med kryddmix och burksalsa.

12. Högtid med bästa maten: – Högtid vet jag inte om det kan kallas, men Simons ”hangover-lasagna” är ett måste varje söndag. Och det ska vara ett tjockt ostlager på!

Annons