Hem / Inspiration / Hälsa / Hälsotips / Smaksätt vattnet själv
smaksatt vatten

Smaksätt vattnet själv

Publicerad den

Vatten i en vacker karaff smakar bättre än vatten direkt ur kranen. Vi bör som ni säkert känner till dricka cirka 2 liter vatten om dagen och det gör man lätt om man ställer fram en fin karaff med smaksatt vatten. Text: Mia Troberg, Tasteline Foto: Jonas Melcherson, Tasteline

Annons

Beroende på vad man använder för frukt eller grönsaker kanske man dessutom får i sig en och annan vitamin. Vi presenterar några exempel på smaksättningar men det finns massor med andra frukter som går bra att använda. Prova exempelvis jordgubbar, hallon, grape, physallis eller vattenmelon.

Melon och mynta
Skär en eller två skivor av en mogen Galiamelon. Lägg till kvistar av färsk mynta. Om man hackar myntan lite grand ger den mer smak.

Melon- och myntavatten

Kumquat och lime
Tvätta kumquatsen och limen ordentligt. Skär klyftor eller skivor. Man kan också pressa lite av fruktsaften i vattnet.

Citron och gurka
Citronvatten är en klassiker. Här har vi lagt till lite gurkskivor för att få en sval brytning mot den sura citronsaften.

Citro- och gurkavatten

Kiwi och kumquat
Tvätta och skiva kumquatsen och kiwin med eller utan skal i tunna skivor. Dessa sjunker ganska lätt till botten men är snygga att lägga i ett glas.

Sweetie
Tvätta och skär Sweetien i klyftor. Det går också bra med pomelo, gul eller röd grapefrukt. Pressa lite av fruktsaften i vattnet.

Blodapelsin- och ingefäravatten

Blodapelsin och ingefära
En annorlunda färgstark variant. Hacka ingefäran lite innan den läggs i vattnet så avger den mer smak. Pressa i lite blodapelsinsaft i vattnet så får vattnet en röd nyans.

Annons