Hem / Inspiration / Hälsa / Hälsotips / Så äter du lagom mycket på restaurang

Så äter du lagom mycket på restaurang

Publicerad den

På krogen i mysig atmosfär tillsammans med vänner, god mat och dryck är det lätt hänt att man släpper på kontrollen och både äter och dricker mer än vad man planerat. Portionsstorleken har ökat även om vi ännu inte är uppe i USA-storlekar. Här är mina bästa tips för att hålla nere kalorimängden och portionerna. Text: Mia Troberg, Tasteline

Annons

Om du inte äter ute så ofta spelar det inte så stor roll om det blir för mycket mat och dryck någon enstaka gång men om du äter ute ofta kan krogbesöken vara det som gör att du inte kommer att lyckas gå ner i vikt. För den som är normalviktig kan täta krogbesök leda till övervikt på sikt.

Speciellt mängder av öl, läskbaserade drinkar, snacks, feta såser, bröd, friterad mat, pommes frites och efterrätter är svåra kaloribomber som man får se upp med. Mängden mat och dryck är avgörande för din vikt. Ju mer kalorier maten innehåller desto viktigare är det att kolla på mängden.

Men även nyttig mat ger mer energi än vad du behöver om du äter för stora portioner. En öl tillsammans med en hyfsat nyttig middag är inte skadligt. En drink och en liten näve jordnötter är okej. Men blir det oftast flera stora stark med snacks, alltid tre rätters middag och flera glas vin får du helt klart i dig mer energi än vad du behöver.

Upprepas detta ofta minskar chansen att du hinner förbränna all extra mat och dryck och övervikten kommer smygande.

Här är mina bästa tips för att få koll på portionsstorleken på krogen:

Annons