Hem / Inspiration / Hälsa / Detox / Stråla med Annas hälsodrycker!

Stråla med Annas hälsodrycker!

Publicerad den

Dietisten Anna Ottosson gav tidigare i år ut sin tredje bok “Hälsodrycker”. Boken är sprängfylld med härlig inspiration och nyttiga dryckesrecept som får dig att må bättre, både på insidan och utsidan! Text: Catarina Bjerén

Annons

Anna Ottosson har jobbat som legitimerad dietist i över 20 år och tycker att vi ska lägga till en hälsodryck om dagen, vilket är en liten förändring som ger stor effekt på kort tid!
–  Man vill att det ska vara enkelt att leva hälsosamt. Det ska gå snabbt samtidigt som det ska vara gott. Alla känner dessutom till hur nyttigt det är att äta grönsaker, men får oftast inte i sig tillräckligt. Då kan hälsodrycker och framförallt gröna smoothies vara ett enkelt sätt att få i sig dagsbehovet av grönsaker på nolltid! De är helt outstanding i och med att man kan dricka dem som ett komplement till sin vanliga kost, berättar Anna glatt.

I boken kan du bland annat läsa om olika råvaror och hur deras superkrafter påverkar vår kropp inifrån och ut. Anna har även rest en hel del och bjuder på massvis av recept på nya, trendiga hälsodrycker från världens alla hörn.

På bokomslaget nämner du bland annat “hälsotonic & kombucha” i rubriken, vad är det?

– Juicetrenden har ju varit väldigt stark och nu kommer det fler hälsodrycker som är något mer uppgraderade än vad juicerna är. En hälsotonic är när man adderar någonting extra till sin jucie eller smoothie. Det skulle t.ex. kunna vara att man adderar färsk grukmeja, som är en superstjärna jag har skrivit mer om i boken. Kombuchan, som även kallas för gudarnas champagne, är en fermenterad (jäst) tedryck som är superhet just nu. Den sägs vara väldigt bra för magen i och med att den innehåller probiotiska bakterier. Kombuchan har totalt knockat ut läsken från kyldiskarna i Californien!

Vem riktar sig boken till?

– Alla kan dricka hälsodrycker – barn, vuxna och gamla! Mina barn får t.ex. gröna smoothies till frukost varje dag. Många känner ibland att det är svårt att få i barnen tillräckligt med grönsaker men det är inga problem när de dricker gröna smoothies varje dag, då får barnen i sig allt nyttigt i ett nafs!

Juicefasta, är det någonting du förespråkar?
– Jag tror på ätande. Människorkroppen är till för att äta och njuta av god, hälsosam mat. Om man vill göra en detoxkur i några dagar så kan man absolut inspireras av hälsodryckerna, men jag förespråkar mer att man ska använda hälsodryckerna som ett komplement för att få maximal hälsoeffekt.

Kom igång snabbt och bli piggare inom 2 veckor!

Anna berättar att man kan börja med att dricka en grön smoothie om dagen, då dessa verkligen ger märkbar effekt. Många känner en stor skillnad efter bara två veckor!
– Många som har testat att dricka gröna smoothies upplever att de får mycket mer energi och ork, mindre sötsug och bättre hy. Man påverkas oerhört mycket av vad man äter, vilket är baserat på tung forskning. Du ska äta frukt och grönt i regnbågens färger och få i dig rena råvaror från växtriket. Dessa stärker upp kroppen något fantastiskt och kan förebygga sjukdomar. Att äta rätt kan t.ex. förebygga övervikt, hjärt och-kärlsjukdomar samt vissa typer av cancer, berättar Anna.

Annas tips för att komma igång

Några av Annas superstjärnor som är bra att ha hemma

Köp hem en färdig kasse med ekologisk frukt!

Annons