Hem / Inspiration / Dryck / Öl / Imponerande öl i mars

Imponerande öl i mars

Publicerad den

Systembolaget överträffar sig själv, sortimentet av öl är enormt och man har lyckats sondera terrängen bland både stora och små bryggerier runt om i världen. Även i den minsta butiken finns goda mikrobrygder och vi har gjort ett axplock bland smakrika öl, från ale till den mustigaste av stout. Håll till godo! Text: Ulrika Karlsson och Camilla Settlin

Annons

Amager Modern IPA

Danmark, 11020
35.50 kr, 500 ml

Intensivt och massor av humle, den rikliga helheten bjuder på aprikos, lime, honungskaramell och mynta. En kombination som smakar mycket och passar ypperligt till allt från kalops till kålpudding och sjömansbiff.

Amager Modern IPA

Anderson Valley Bourbon Stout

USA, 11800
88.70 kr, 650 ml

Bara för er som gillar det riktigt smakrika, en nyhet på Systembolaget är denna kraftfulla stout. Kryddigt samsas med rostat, choklad, fikon, lakrits, vanilj och pumpernickel därtill med lång eftersmak och beska som passar mustig köttgryta.

Anderson Valley Bourbon Stout

Arketyp

Sverige, 11007
75 kr, 250 ml

Något alldeles speciellt, en ale som bryggs hos det välrenommerade Nynäshamns Ångbryggeri. Visserligen kostar den en rejäl slant men upplevelsen är riktigt läcker, intensitet av russin, torkade aprikoser och pomerans avslutas med knäckig eftersmak.

Arketyp

Brewdog 5 A.M. Saint

Storbritannien, 1501
20.10 kr, 330 ml

God after work-öl, visserligen är den smakrik och ”stor” men med välbalanserat av humle, malt och härlig sirapssötma. Rostat kaffe och choklad samsas med torkade apelsinskal. Bryggeriet Brewdog gör en hel del spännande öl, prova!

Brewdog 5 A.M. Saint

Citra Pale Ale

Nederländerna, 1551
20.90 kr, 330 ml

Nyhet som vi gillar skarpt, den citrusstinna smaken rymmer rejäl beska, gröna örter, nektarin och lime, allt i god balans och med lång eftersmak. Gärna till mat för att runda av helheten, servera till kyckling eller kött, förslagsvis med syrligt bland tillbehören.

Citra Pale Ale

Cuvée des Jacobins Brouwerij Bockor

Belgien, 11815
29.80 kr, 330 ml

Vi laddar på med en massa nyheter, denna gång från skickliga bryggare i Belgien. Den lite udda stilen ger ale fylld med frukt, allt från röda vinbär till röda äpplen och lime. En sötknäckig ton dröjer sig kvar i eftersmaken. God att dricka riktigt kyld innan maten!

Cuvée des Jacobins Brouwerij Bockor

Sigtuna Organic Ale

Sverige, 1547
15.20 kr, 330 ml

Ekoöl som imponerar, lättdrucken och fruktig med inställsamt av citrus, persika, timjan och sirap. Vi dricker den gärna till rätter av fisk, vårt förslag är ugnsbakad lax med citronhollandaise och kokt potatis. Eller husman av alla dess slag.

Sigtuna Organic Ale

S:t Eriks Centennial

Sverige, 1220
19.90 kr, 330 ml

En härlig nyhet från S:t Eriks Bryggeri, denna gång smakrikt och som alltid välgjort. Humlen är tydlig likaså torkad frukt, söta toner av persika och mango kantas av honungskaramell och vaniljknäck. Gott till småplock innan middagen, allt från salta nötter till lufttorkad skinka och ostar.

S:t Eriks Centennial
Annons