Hem / Inspiration / Dryck / Öl / Bästa after ski-ölen

Bästa after ski-ölen

Publicerad den

Dagens bästa stund, efter skidåkningen är afterski det självklara vägvalet. Partyfyllt eller lite lugnare tongångar, välj vad du gillar men tänk på att dricka gott. Skippa den halvljumna fatölen i plastglas och satsa på välgjort i butelj. Vi har valt våra bästa afterski-öl, från små och stora bryggerier, öl med karaktär och personlighet, brygder som bjuder värdigt avslut på en fantastisk skiddag. Text: Ulrika Karlsson och Camilla Settlin

Annons

Kronenbourg 1664 Blanc

1514, 14.80 kr
5.0 %, 330 ml

Klassiker och Alpernas stilsäkraste afterski-öl, den friska smaken är fylld av citrus, grapefrukt och färska örter. En viss kryddighet dröjer sig kvar och bitterheten är i total balans. Vårt franska val!

Kronenbourg 1664 Blanc

Electric Nurse Pale Ale

Sverige, 1443, 20.10 kr
4.6 %, 330 ml

Ale från ett av Sveriges främsta bryggerier, Dugges bjuder på särpräglat med mängder av humle och exotiska inslag. Vi gillar det fruktdrivna blandningen av mango, lime och citronmeliss. Öl för den medvetne skidåkaren!

Electric Nurse Pale Ale

Wisby Weisse

Sverige, 1459, 26.40 kr
5.2 %, 500 ml

Gotländsk stolthet, i Visby bryggs detta välgjorda veteöl. Som sig bör rymmer smaken rikligt med frukt, inslag av citron, skumgodis och persika blir till törstsläckande och seriöst. Fortfarande grumligt av jästfällning.

Wisby Weisse

Nils Oscar India Ale

Sverige, 1464, 19.20 kr
5.3 %, 330 ml

I Nyköping ligger landets stilsäkraste bryggeri, mängder av fantastisk öl i alla tänkbara stilar fyller Systembolagets hyllor. Intensiv beska, pomerans och papaya blandas med karamell och friskt, utmärkt öl för lugnare afterski.

Nils Oscar India Ale

Hell

Sverige, 11460, 25.10 kr
5.1 %, 500 ml

Den självklara afterski-ölen från Jämtland, god, välgjord och smakrik. Dadlar, torkade aprikoser och apelsinskal samsas med rejäl beska och intensiv smak. Servera gärna lite rökta charkuterier och torkat renkött vid sidan.

Hell

Sigtuna Unfiltered Lager

Sverige, 1487, 18.20 kr
4.7 %, 330 ml

Från Sigtuna kommer denna ofiltrerade lager, smakrik och nyanserad med massor av rostat bröd, honung och karamell. Inslag av gräs kantas av riklig beska och helheten dröjer i efterdyningarna. Öl som passar många!

Sigtuna Unfiltered Lager

Lagunitas Maximus IPA

USA, 11911, 24.40 kr
8.2 %, 355 ml

Nyhet på Systembolaget, amerikansk ale med stor fräschör, hög alkohol och läckert av apelsin, lime och färska örter. Den tydliga beskan samsas med frisk syra och helheten är svalkande med seriös framtoning.

Lagunitas Maximus IPA

Sierra Nevada Tumbler

USA, 11939, 30.20 kr
5.5 %, 350 ml

Vi älskar amerikansk öl, variationen är stor och stilarna många. Denna gång är det mörka toner som dominerar. Mörk choklad, kaffe och dadlar blandas med knäck och rostat bröd. Lite goda hårdostar vid sidan gör susen!

Sierra Nevada Tumbler
Annons