Hem / Inspiration / Dryck / Drinkar / Klassiska cocktails i bålformat
cocktails i bålformat

Klassiska cocktails i bålformat

Publicerad den

Det kan vara svårt att hinna blanda välkomstdrinkar till alla när det är fest på gång. Vi kombinerade det festliga i att bjuda på en cocktail med det praktiska i att bjuda på bål. Här är fem vackra och välsmakande drinkblandningar som räcker till många. Recept & foto: Jonas Melcherson, Tasteline

Annons

En omsorgsfullt gjord cocktail skapar ofta en bra stämning i början av festen. Men är det fler än fem gäster på ingående är det lättare att bjuda på bål. Dels för att du ofta har en del andra högre prioriterade bestyr att stå i än att stå och blanda drinkar till alla gäster. Och dels för att bål ofta kan bli en billigare lösning än drinkar. En bål är smidigt kort och gott.

Det enda problemet är att det ibland kan vara svårt att få en bål att känns lika festligt som en cocktail. Men ha förtröstan. Här är fem drinkrecept modifierade till bål och som tål att serveras i vilket sammanhang som helst.

Vi utgick bland annat från en klassisk caipirinha, bytte ut myntan mot chili och anpassade receptet till en bål. En bra start på grillfesten. Det andra receptet har smak av svensk försommar, med rabarber och jordgubbar. Recepten är friskare och lite mindre söta än vad bål ofta är.

Chilicaipirinha: Lime, socker och färsk chili. Vi har testat oss fram till en välbalanserad drink med en aning hetta från chilin. Du behöver inte bli rädd om du får chilibitarna i munnen. Tvärt om, när vi gjorde bålen fiskade vi upp de små röda prickarna och tuggade på dem som godis.

Sommarens bål med vaniljvodka och rabarbersaft
Annons