Hem / Inspiration / Dryck / Drinkar / Bli en bättre hemmabartender
Anton Olsson

Bli en bättre hemmabartender

Publicerad den

Anton Olsson, bartender på Griffins Steakhouse ger sina bästa knep för dig som vill bli duktigare på att blanda lyxiga drinkar hemma.

Annons

Glöm groggar och blaskig bål! Med enkla knep kan du åstadkomma riktigt goda drinkar som håller barnivå, säger Anton Olsson.

– Börja med att handla hem en spritbas. Den kan bestå av gin, ljus och mörk rom tequila, tripelsec, whiskey, en likör exempelvis St Germain. Färsk frukt som kan pressas är bra att ha hemma som apelsin, lime, citron, hallon. De passar utmärkt i kalla friska drinkar. I skafferiet har du säkert kakao och kaffe som kan användas i varma drinkar, säger Anton.

– Satsa gärna på klassiska drinkar. Att de har förblivit populära är för att de är välbalanserade och goda.

– Undvik smaksatta spritsorter. Du får en mycket mer sofistikerad smak om du exempelvis mixar hallon med ljus rom jämfört med rom som är smaksatt med hallon. Hoppa över standardläsk och saftliknande juicer. Var inte rädd att använda bitters och äggvita. Äggvita smakar inte så mycket ägg som man kan tro utan bidrar bara till att en cocktail får ett fint skum, säger Anton Olsson.

– Sockerlag är en bra grej att ha hemma. Du gör den med lika delar socker och vatten. Smält ihop och förvara i kylen. Sockerlagen kan du använda i exempelvis Whiskey sour. Du kan även smaksätta sockerlagen med kanel, ingefära eller annan krydda för att ge extra smak till drinken, säger Anton.

– Isen är jätteviktig när man blandar drinkar. Misstaget många gör är att använda små isbitar som smälter snabbt och gör drinken blaskig. Frys in stora isbitar om du gör bål eller drinkar. De smälter långsamt. Isen skall vara torr, hård, ren och stor! säger Anton.

Glasen bidrar naturligtvis till drinkupplevelsen! Köp vackra cocktailglas, höga och låga glas till olika sorters drinkar.

Anton bjuder på klassiska favoritdrinkar:

Annons