Hem / Inspiration / Dryck / Cider / Bästa mingelvinerna

Bästa mingelvinerna

Publicerad den

Syrligt och torrt är grundförutsättningarna för de bästa mingeldryckerna. En viss sötma är okej men låt inte drycken bli alltför sötsliskig när det vankas mingelparty. Vi väljer fritt bland alkoholfritt, cider, rosé, vitt – drycker som bjuder riktigt bra kvalitet i gynnsamma prislägen. Addera lite småplock vid sidan och glöm inte ishinkarna för att hålla dryckerna törstsläckande svala under minglet.

Annons

Lär dig sätta samman den perfekta ostbrickan!

ostlåda

Ostlåda Plateau de Fromage från Androuet

Blev du sugen på att fixa en härlig ostbricka? Här kan du köpa Androuets ostlåda som består av ett klassiskt urval av säsongen bästa, hantverksmässiga ostar. I ostlådan finns sex olika ostar från sex franska ostfamiljerna

Till ostlådan på mathem.se

2013 Stoneleigh Pinot Noir Rosé, Nya Zeeland

6435, 79 kr, 750 ml

Mycket av allt, den intensiva färgen följs av riklig koncentration. Söta jordgubbar, bigarråer och litchi samsas med färsk dragon och grapefrukt. Mingelvin som klarar smakrika tilltugg, gärna med kyckling och fisk bland ingredienserna.

2013 Stoneleigh Pinot Noir Rosé

2014 Errazuriz Cabernet Sauvignon Rosé, Chile

2970, 79 kr, 750 ml

Friskt, torrt och törstsläckande med härliga inslag av smultron, röda vinbär, nyslaget gräs och färska örter. Passar utmärkt i mingelsammanhang, gärna med lite mandlar och nötter vid sidan.

2013 Querry Bonny Doon Vineyard, USA

11733, 89 kr 750 ml

Läcker cider gjord till största delen av päron, därtill äpplen och liten del kvitten. Inslag av mogna päron, honungskaramell, röda äpplen och lime kantas av gräs och citronmeliss. Toner av fruktsötma dröjer sig kvar. Nyhet som gör sig bäst väl kyld innan middagen!

2013 Querry Bonny Doon Vineyard

2014 Verjus de Cigare, USA

90427, 89 kr, 750 ml

Skynda att fynda, flaskorna av denna nyhet är få! Alkoholfritt med intensiv smak av nektarin, röda äpplen, ingefära och färska örter. Aningen marsipan lurar i efterdyningarna. Druvorna är grenache blanc och mourvèdre.

2014 Verjus de Cigare

2013 Villa Maria Sauvignon Blanc, Nya Zeeland

6262, 99 kr, 750 ml

Det perfekta mingelvinet, druvan sauvignon blanc bjuder friskt av nässlor, citrus, vinbärsblad och persika. Denna gång framställt av ekologiskt odlade druvor. Serveras svalt till tilltugg av grönt!

Gardo & Morris Brut Rosé, Nya Zeeland

7732, 109 kr, 750 ml

Rosébubbel fyllt av röda äpplen, bigarråer och skogshallon med rostat bröd i eftersmaken. Syran är frisk och viss fruktsötma rundar av helheten. Utmärkt till småplock av charkuterier och hårda ostar!

Gardo & Morris Brut Rosé

Clotilde Davenne Brut Extra Crémant de Bourgogne, Frankrike

7725, 135 kr, 750 ml

Läckert bubbel av druvorna pinot noir och chardonnay. Spänstig mousse kantas av gröna äpplen, kiwi, lime och rostat bröd med jäst som lurar i avslutet. Den livliga syran och torra helheten gör detta till en perfekt aptitretare.

Clotilde Davenne Brut Extra Crémant de Bourgogne

André Clouet Silver Brut Nature, Frankrike

7546, 319 kr, 750 ml

Denna minst sagt karismatiske producent bjuder oss lyxig champagne som är mycket torr och stram med spänstig syra. Gröna äpplen, jäst, mineral och gräs blandas med passionsfrukt och lime, resultatet är komplext och mycket användbart.

André Clouet Silver Brut Nature
Annons