Hem / Inspiration / Världens mat / Nordamerika / New Yorks 3 bästa burgare

New Yorks 3 bästa burgare

Publicerad den

Planerar du också en resa till New York? Vi tipsar om stadens bästa hamburgare, och du hittar dem i tre av de mest populära turistområdena. Text: Julia Olsson

Annons

Svenskarnas nya favoritresmål är New York! Varför inte blanda upp museibesök, shopping och strosande med energi i form av en riktigt amerikansk klassiker? Nämligen hamburgaren. Vi har listat tre av våra favoriter, som också återfinns i tre av de absolut populäraste turistområdena.

Lucky strike

På en tvärgata från all shopping i SOHO hittar du detta klassiskt amerikanska ställe. Kanske har du redan hört talas om New York-favoriterna Pastis och Balthazar? Lucky Strike är ytterligare en av ägarens restauranger, men av ett lite enklare snitt. Förutom goda burgare hittar ni flera andra klassiker på menyn. Hitta hit: Sväng av från Broadway på Grand Street (mot Wooster Street) och håll utkik på vänster sida.

Lucky strike, restaurang

 

Burger joint

Efter ett besök på MOMA (New Yorks Moderna Museum) eller en långpromenad i Central park är detta hemliga ställe ett riktigt guldkorn. Men även om Burger joint serverar grymt goda burgare, så är det nästan mer för upplevelsen än för maten som stället är värt ett besök. Stor risk för kö och väntetid om du kommer runt 13-14.

Hitta hit: Gå in i huvudentrén till hotell ”Le Parker Medien” på 56e gatan (mellan 6e och 7e avenyn) och sväng vänster vid de stora draperierna lite längre in i lokalen. Följ hamburgerskylten i neon för att hitta rätt.

Burger joint, skyltning

 

Walter Foods

Ta en heldags paus från Manhattans stress och njut av alla mysiga små butiker, barer och cafeer i den lite mer avslappnade stadsdelen Williamsburg. Områdets (och hela New Yorks?) bästa burgare hittar ni på Walter Foods. Fortsätt sedan strosandet söderut längs med Bedford avenue, och/eller mot vattnet för att hitta just era favoriter. Hitta hit: 253 Grand street (nära korsningen Roebling Street).

Walter foods, restaurang

 

3 Bonustips

Pickle guys

Den matintresserade måste nästan göra ett besök hos Pickle Guys på Lower East side. Stället som erbjuder allt möjligt (och omöjligt) i picklad form. Du hittar det på 49 Essex Street (nära korsningen Grand street).

Coney island

För er som reser på sommaren kan hettan mitt i smeten nästan bli outhärdlig. Coney Island är då en bra dagsutflykt. Speciellt om ni reser med barn, då området erbjuder både badmöjlighet och tivoli. Det är dock ingen kulinariskt område, så ni gör klokt i att packa en picknickpåse med godsaker att ta med. Förslagsvis nyttjar ni någon av alla de fina Wholefoods-butiker som återfinns runt om i staden.

Robertas

Den som gillar Williamsburg, och vill se ännu mer av konstnärsloft och smarta urbana lösningar rekommenderas åka ännu lite längre ut i Brooklyn. Närmare bestämt till Bushwick och besöka den trendiga restaurangen Robertas. Både fantastiska pizzor och fine dining i en härligt nyskapande miljö. För att hitta hit åker du till Morgan Ave (L-linjen). Ta Bogart street söderut och sväng sedan av på Moore street. Restaurangen ligger precis runt hörnet.

Annons